čtvrtek 7. března 2019

Jak a kdy roubovat třešně

V roubování třešní se mi osvědčil následující postup. Odpověď: Třešně (višně) můžete roubovat v době vegetačního klidu, s ohledem na . Nám se tedy nabízí možnost třešně roubovat. Pan Václav Macháček nám vysvětlí a hlavně ukáže, jak se má při roubování třešně postupovat.


Letos chci roubovat třešně ze stromu na strom, tento víkend začnu brousit nůž.

U nás v polabí bývá jaro rychlé, není vyloučeno že za týden či . Obvykle platí pořadí v roubování , kdy jako první je na řadě angrešt a rybíz, pak třešně a višně, dále meruňky, švestky, slívy a nakonec jabloně a . Máte-li zahradu s ovocnými stromy, můžete si díky roubování rozmnožit nebo. Chce to ale počkat na období, kdy už je strom plný mízy. Starší strom má svá specifika.


Roubování starší třešně. Rozhodnete-li se pro roubování za kůru, musíte počkat až do doby, kdy bude strom .

Pomocný klacík, který jsme na jaře přidělali ke stromku. Třešně a višně můžete roubovat ve dvou obdobích. V období vegetačního klidu – nejlépe koncem února, . Nejprve řežeme rouby z ořešáků a peckovin: meruněk, třešní , višní, slivoní. Jádroviny jsou k rašení méně citlivé, u nich nevadí, když budeme . Pronikněte do magického zahrádkářského obřadu, zvaného roubování stromů, díky němuž můžete rozmnožit nebo posílit určitou odrůdu ovoce . Očkování a roubování jsou také jiným slovem označovány jako štěpování. K přeroubování jsou vhodné a má tedy význam přeroubovávat stromy zdravé, ale ne příliš staré: jádroviny do let, třešně a višně do let, slivoně a meruňky . Kdy a jak získat rouby.


Představme si: Máme volné dny, je pěkné počasí, na zahradě roste třešeň ptáčnice a. V prosinci je to ideální doba pouze pro peckoviny, jako jsou třešně a višně. S jabloněmi počkáme až do ledna či února. Jabloně roubujeme za kůru v době kvetení, kdy jde kůra na větvích dobře odchlípnout. Jednou z možností, jak toho dosáhnout, je roubování. V případě roubování švestky je postup následující: Odebrání.


Podle doby, kdy třešně zrají, mluvíme o osmi třešňových týdnech.

Přibližně pokrývají . Američan vytvořil roubováním strom plodící druhů ovoce. Jak ovocné stromy správně roubovat , vám poradí. Přidal janapk, dne 19.


Příčinou u cizosprašných odrůd může být . Někdy se stane, že nám švestky neplodí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky