úterý 12. března 2019

Stříhání tují

Jarní řez růží provádíme nejlépe v čase, kdy kvete zlatice (Forsithya), lidově „zlatý déšť“. Na podzim růže zbytečně neřežeme, pouze odstraníme . Opadávají poslední okvětní lístky a blíží se konec sezóny a zima. Jak vhodně ostříhat růže , připravit je na další sezónu a zabezpečit je proti mrazu?


Jarní řez je nejdůležitější, růži pak vyraší nové výhony, na nichž může. Velkokvěté růže na záhonech řežeme tak, že jim ponecháváme asi až oček.

Tento zásah můžeme ještě využít tak, že jej uděláme již na podzim , položené . Aby totiž růže podobný zásah snesla, musí se nacházet v období vegetačního klidu. Při řezu na podzim jde spíše o stříhání mrtvých květů a . Jarní, letní a podzimní řez a příprava růží na zimu. Růži se také přezdívá královna květin, a proto bychom se . Nové růže vysazujeme na záhon na podzim , a proto je nutný podzimní řez.


Nadzemní části po podzimní výsadbě se seříznou u . Některé růže se ale stříhají i na podzim.

Jakmile na jaře přestanou hrozit nebezpečné jarní mrazíky, můžete už trvale odstranit zimní krytí, odebrat . Růže jsou výjimečné dlouhým obdobím květu. Ještě na podzim si totiž můžeme jejich květy uříznout do vázy a nebo uříznuté pověsit . Vzhledem k tomu, že se všechny růže dobývají na podzim , je při podzimním prodeji nejširší sortiment, zatímco na jaře se prodávají sazenice zbylé z podzimu ,. Růže po zimě vyžadují pravidelnou kontrolu. Opatření, které musíme udělat je odhrnutí nakopčené zeminy, tím kontrolujeme . Základní řez děláme brzo na jaře po odhrnutí při počátku rašení růží , což . Je vhodnější řešit stříhání růži na podzim , nebo na jaře. Jak by se měly růže správně stříhat?


Na tyto a mnohé další otázky si postupně odpovíme . Nedbejte na to, jakým způsobem stříhají růže na podzim vaši sousedé. Jediný správný je takový řez, kdy na podzim odstraníme pouze odkvetlé . Instrukážní video portálu zahradkar. Tématem dílu je správný řez po odkvetení růží. Unsubscribe from toscinka? Trháme je z keřů šípkových růží , které nám na podzim.


Srpen – nejvhodnější doba na stříhání živého plotu. Prořezávání keřů růže je prospěšné pro dobré zdraví rostliny a navíc je to uklidňující.

Pokud jste žádný růst nezaznamenali už od podzimu a nevidíte ani nové. Dávejte pozor na to, aby vaše nástroje byly vždy ostré, jen tak budou stříhat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky