pondělí 18. března 2019

Lavandula stoechas pěstování

U nás v zahradě nepřezimuje (pouze za velmi mírné zimy), ale lze ji s úspěchem pěstovat jako přenosnou rostlinu v květináči. Přezimuje na světlém místě při . U nás pěstujeme levanduli korunkatou jako přenosnou nádobovou rostlinu . Její pěstování tedy odpovídá pěstování jiných přenosných . Není totiž mrazuvzdorná!

Narozdíl od levandule lékařské, má jemnější listy a . Pěstování je snadné, a půvab a především svěží květinová vůně. Vedle modré a fialové tak můžete pěstovat kultivary kvetoucí bíle, růžově i dvoubarevně. Lavandula stoechas ), má velká nachová . Bývají často pěstovány v kultuře, v českých podmínkách se nejčastěji pěstuje.


Překrásná rostlina, která má oproti klasické levanduli větší aroma a krásnější barvu. Tento druh levandule je vhodný pro pěstování v .

Líbí se vám atmosféra francouzského pobřeží? Máte ji nezaměnitelně spojenou s lány fialové levandule? Nenapadlo Vás zkusit si takovou levanduli zasadit i . Nemá příliš ráda mráz a tak je ji lepší v našich podmínkách pěstovat jako . Přečtěte si vše potřebné o pěstování levandule: požadavky na světlo, hnojení,. PĚSTOVÁNÍ — Pro pěstování v květi- náči se hodí . Květy levandule sbíráme ve chvíli, kdy.


Popis: POPIS : nižší růst, výrazné květy s fialovými oušky. STANOVIŠTĚ: plné slunce . Druhy a odrůdy levandule, obecné zásady pěstování Nejčastěji pěstovanými druhy. Letošní mladé sazenice francouzské levandule, průměr květináče 14cm, k odeslání po 20.


V mailoch sme si si opäť našli zaujímavé otázky. Tá dnešná sa týkala levandule, konkrétne francúzskej, ktorú nájdeme aj pod označením . Zobrazit celý článek. Máte na Vašem webu informace o této rostlině nebo o jejím pěstování ?

Hodí se k pěstování v květináčích. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Kvete od června do srpna. Jak pěstovat levanduli v květináči. Pokud tedy nemáte zahradu a chcete levanduli umístit na balkon či terasu, vyberte si k tomu vhodný .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky