čtvrtek 28. března 2019

Wap stihl

Tyto včely jsou známé jako zednice , protože rády hnízdí ve štěrbinách nebo dírách ve zdech. Dávají přednost zdem . Všechny včely , zednice nevyjímaje, jsou specializované na sběr nektaru a pylu z květů, jež jsou potravou pro larvy a dospělce. Tak například vosy kutilky, včely drvodělky, čalounice, pískorypky, ploskočelky, chluponošky, maltářky,.


Tady by mohly zabrat včely zednice. Včelky samotářky jsou klidní neagresivní tvorové, ze kterých nemusí mít nikdo .

Loni jsme na první prolet čekali až . Největší světový producent mandlí. Vybrala si samotářskou včelu z rodu zednice Osmia lignaria, jejíž samičky jsou výkonné při opylování květů. Pěstitelé po celém světě pozorně . Tyto samotářské včely se liší od ostatních druhů včel tím, že samičky mají pylosběrný.


Zednice rohatá je teplomilná včela, která se probouzí už v březnu. Pravé samotářky“ žijí opravdu samy – každá včelí matka vede svou „ . Pouze někteřígeneralisté mezi našimi druhy, jako třeba samotářské včely zednice , je dokáží plně využít. Vzory pro výběr stanoviště Vzory pro výběr stanoviště .

Ubytujte je v hmyzím hotelu. Samotářské včely na rozdíl od těch medonosných nežijí v úlech. Ploskočelky, pískorypky, čalounice, zednice nebo třeba ruděnky. Málokdo zná samotářské včely podle jména.


A přesto je většina z nás už . Včely zednice “(rod Osmia). Nejdůležitější je tzv. Tento druh včel, se uhnízdil na pískovišti DH Hirundo. Dalších asi 7druhů jsou takzvané samotářské včely.


Hele vlastně, vy to neděláte v letu jako každá správná včelí královna a její trubec? Jiné samotářské včely dokáží konkurovat švadlenám, protože si z listu umí učalounit svoji komůrku. Fantastické jsou Zednice , dokáží pro ně . Patřím mezi divoké včely samotářky. My nežijeme ve velkých rojích.


Stavíme si malé domečky jen pro vlastní rodinu. Jsem zednice , zednice Zdenka. Kromě včely medonosné (na snímku) mohou návštěvníci spatřit i včely zednice nebo drvodělky, které využívají hmyzí hotely rozmístěné po zoo.


Výzkumníci už prokázali, že v roztoči Varroa se včelí viry nerozmnožují, že přenos se. Proto se mohou včely zednice z umělých chovů používat na opylování .

Spisovatelé si včelí společenství často přetvářeli k velmi zvláštnímu obrazu. A tu jsou také černé, sametově oděné včely Zednice , které pracují s cementem a . Kolem pestrobarevných květů krouží včely zednice , velké samotářské včely drvodělky nebo různé druhy motýlů. Volavky popelavé, které si . Mladé včely však přezimují ještě v buňce a líhnou se s příchodem jarního oteplení.


Zednice rezavá (Osmia rufa) čeleď: Čalounicovití (Megachilidae).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky