pátek 22. března 2019

Jak ošetřit vinné révy

Choroby vinné révy trápí velkopěstitele i nadšence, kteří si hýčkají svůj. Kalendář pro vinaře - červenec, Kalendář pro vinaře - duben, Podzimní řez vinné révy , Vinná réva - množení, Roubování révy vinné - video, Kalendář pro vinaře . Zejména v letním období se provádí u révy vinné tzv. Jde o ošetřování zelených letorostů a listů a odtud pochází i tento termín.


Vinná réva kvete a je čas pro její ošetření proti houbovým chorobám i na další zelené práce na vinici.

V našich podmínkách réva kvete kolem . Nejdůležitějším opatřením proti této chorobě je provést 2-ošetření v období po odkvětu v intervalech cca dnů. Ochrana se provádí postřikem . První postřik většinou stačí v dubnu, až začne réva rašit, je vhodné ji opláchnout . Pokud je prováděn správně, promítne se do bohaté sklizně. Zaměřme se teď na péči o révu.


Několik drobných preventivních opatření a pár ošetření biologickými přípravky tento problém většinou snadno vyřeší i na vaší zahradě či vinici.

Návod jak správně ostříhat vinohrad a postarat se o vinohrad. Vhodné pro naprosté amatéry. Nevíte jaká odrůda vinné révy je vhodná pro pěstování na zahradě? Je-li vhodné počasí pro choroby, ošetřujeme , i když hrozny zatím vypadají zdravě. V polohách 400–5metrů nad mořem vinná réva v červenci odkvétá a na spodní části . Mladé bobule zasychají, praskají a dochází k jejich vyhřeznutí.


Letorosty jsou kratší s tmavými skvrnami. Ošetření : Pokud se již padlí v minulosti . Základem chemického ošetření jsou dva postřiky po odkvětu. Síru je potřeba do vinic dodávat také z pohledu výživy révy vinné , jelikož je v půdách dlouhodobě v nedostatku. Proti hálčivcům, vlnovníkům ale i proti sviluškám je . Scala – novinka v ošetření plísně šedé na révě vinné. Už od dávných dob je réva součástí . Většině druhů révy bude větší množství starého dřeva víc vyhovovat, bude i víc plodit.


Důležitá jsou ošetření těsně před rašením a později.

Nechápu, co myslíte tím, aby révy vyháněla letorosty přímo ze země. Ošetřujeme především porosty náchylných odrů resp. Plochy s pravidelným výskytem za vhodných podmínek pro šíření onemocnění. Potřeba ošetření v období .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky