středa 27. března 2019

Sklizen rebarbory

Sklizeň rebarbory vrcholí. Rebarbora se pěstuje jako netradiční zelenina, ale i jako okrasná solitérní rostlina. Její obří listy jsou dekorativní a . Kdy končí sklizeň rebarbory ? Do kdy ji mohu ještě sklízet? Podzimní sklizeň rebarbory ?

Nepřihlášený uživatel - Nadezda Vlachová. Při pěstování rebarbory byste měli dodržovat dvě zásady: po celou dobu vegetace jí. První sklizeň bude už rok po výsadbě.


Nepropásněte sklizeň rebarbory. Má blahodárné účinky. Listy z července už dobré nejsou, zvyšuje se v nich totiž obsah kyseliny šťavelové!


Z rebarbory můžeme najednou odřezat asi jednu třetinu listů, více ne, rostlina . Z nově vysazené rebarbory sklízejte maximálně čtvrtinu až třetinu listů, u starších a silných rostlin to může být až polovina. Ve druhé polovině června už listy .

Z řapíků pak odřežeme list a sklizeň je hotová. Nádherné jarní svěží listy rebarbory. Nejlépe v lednici, v igelitovém sáčku, který na . Pěstování rebarbory , případně jejímu využití se ale příliš věnovat nebudeme. Zaměříme se vyloženě na sklizeň této rostliny.


Rebarboru bychom ale museli konzumovat v obrovském množství. Zpracování rebarbory. Stačí dezert ozdobit šlehačkou, do koláče dát kromě rebarbory i . Zelené listy a listové čepele rebarbory obsahují velké množství kyseliny šťavelové, která je nefrotoxická a korozivní. Jsou popsány otravy lidí po . Nejprve oloupejte, poté. A teď je nejlepší čas pro její sklizeň ! Kyselé řapíky rebarbory můžete pokrájet na koláč s tvarohem,.


Sezóna rebarbory je poměrně krátká. Nebezpečné jsou i okurky. Z rostliny sklízíme jen řapíky, listy rebarbory jsou jedovaté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky