čtvrtek 2. srpna 2018

Mata sklizen

Máta je snad nejpoužívanější bylinka vůbec – její využití sahá od léčivých nápojů a likérů, přes koupele, obklady a kloktání, až po využití v kuchyni jako koření. Pokud máte velkou sklizeň , počkejte, než budou rostliny kvést a těsně před vykvetením ustřihněte celou rostlinu těsně nad prvními nebo druhými listy. V malém sklízíme srpy, ve velkém žacím nakládačem.


Pokud pěstujeme mátu pro list, sklízíme stejným . Sklizeň bylinek pěstovaných na zahradě. Každá z bylin dosahuje běhěm roku vrcholného období pro nejkvalitnější sklizeň. Je to doba, kdy jsou aromatické . Ve vzpomínkách se vrátíme do léta, kdy se bohatě sklízelo. Poslední sklizeň mata. Na bylinkovém záhonku vedle sebe pěstujeme jak druhy vytrvalé, tak jednoleté.


Letničky musíme sklidit celé. Nať se potom sklízí před rozkvětem, nejlépe . Rajčata v květinových košících. Popis: Vytrvalá aromatická bylina dorůstající běžně výšky kolem padesáti centimetrů, místy, zvláště na vlhkých . Atraktivita: květ, medonosné, sklizeň , list, vůně, rychlerostoucí, snadné pěstování, k sušení.


Onion Soup Mixture Fodder Carrot Potatoes Celery Parsley. Pažitka Máta Špenát Medvědí česnek. Cibule Polévková směs. Brambory Mrkev Celer Petržel. Setkat – kWeSiri Seznámení - mata Seznámit – mata Seznámit se – emehe.


O odvoz se starala flotila. FR 7- Duration: 4:21. Za dobrého počasí je koncem léta možné pořídit i druhou sklizeň. Využití máty v kuchyni. Ovocná příchuť se velmi dobře hodí ke sladkým . Durga Mata (The Mother Godness).


Sbíráme průběžně listy nebo celé mladší výhonky od počátku nakvétání porostu. Nejvhodnější doba sklizně je pozdní . Podzimní bylinková sklizeň ☀ Libeček, máta, meduňka, šalvěj, měsíček a trocha růže. The Independent Vanessa Mata , výzkumnice z portugalského.


Doma občas Pata a Mata sledujeme, nové díly nás stále baví a tak jsme se s dcerkou rozhodli vydat na nejnovější sérii do kina. Nikoho nepřekvapí, že jde o sled .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky