úterý 31. října 2017

Na co se roubuji rajčata

Na listech rybízu vytváří červené deformace mšice rybízová (Cryptomyzus ribis). Vinatka krvavá – pochází ze Severní Afriky a postihuje jabloně. Mšice znehodnocují rostliny, které pěstujeme.


Ráno nezředěným nálevem potíráme štětcem shluky mšic krvavých , vyskytujících se převážně . Dospělá mšice po rozmáčknutí nechá červenou skvrnu.

To, co mšice vylučují, dusí listy. Tahle mšice nemá moc ráda vodu. MŠICE , VLNATKA KRVAVÁ.


Decis Protech (k), Fast M (k), Mospilan SP (s), Mšice -molice STOP (s), Naturen Multisec (k), Neudosan (k), Pirimor WG (s), . Svilušky (Sviluška ovocná rybízový , jabloňový, pupenový). Vlnatku krvavou (Eriosoma lanigerum) najdeme na větvích ovocných stromů, což. Mšice rybízová (Cryptomyzus ribis) parazituje na rybízu.


Rostlina napadená mšicí rybízovou má na listech žlutě nebo červeně zbarvené, vyklenuté puchýře.

Mezi mšice patří také vlnatka krvavá , kterou poznáme podle bílých chomáčků v paždí listů. Antraknóza rybízu Černá skvrnitost růží se převážně objevuje na kůře i listech. Mšice jsou v tomto období největším nepřítelem rajčat, paprik, okurek, ale také rybízů , růží nebo muškátů. Sají z rostlin šťávu, a tím je.


Její přítomnost poznáte podle . Vlnatka krvavá se vyskytuje na větvích ovocných stromů. Zahrada bydlimeutulne. Insekticidní přípravek k hubení širokého spektra škůdců v ochraně rostlin, zejména mandelinky bramborové v bramborách, mšic včetně vlnatky krvavé a obaleče . Obě přezimují na keřích a stromech rybízů a angreštů.


Ochrana: Na jaře lze ničit. Insecta) řád: polokřídlí (Hemiptera ) čeleď: mšicovití (Aphididae). Vědecká synonyma: Aphis ribis, Capitophorus . Přezimují vajíčka na kůře rybízů a angreštu.


Obě mšice přezimují ve formách vajíček, srstková na kůře rybízu a angreštu, v červenci odlétá na kalinu, kde je až do konce léta. Rybízová přezimuje na rybízech a . KLÍČOVÁ SLOVA: mšice , ovocné stromy, jabloň, škůdci.

Na rybíz a angrešty přeletují koncem května. Výborně tento prostředek zabírá na mšice krvavé , které se často. Milovníci rybízu musí oželet část úrody po napadení mšicí rybízovou , ovocné stromy ničí vlnatka krvavá. Angrešt jako keř i stromek vyžaduje slunnou polohu a rybíz může býti i ve stínu a. Myzus cerasi), mšice rybízová (Rhopalosiphum lactucae), .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky