pátek 20. října 2017

Moniliovy uzeh merunek postrik

Moniliový úžeh (spála) peckovin. Německý název: Zweigdürre an Obst. Anglický název: Twig canker . Ochranný postřik proti monilióze plodů nebylo v této době možné . Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv.


Druhý postřik doporučujeme provést při dokvétání peckovin, a to v případě, že během kvetení bylo. Proti moniliové spále meruněk a víšní je vhodný použít přípravek PROTI MONILIOVÉ SPÁLE . Osvědčil se mi postřik těsně před rozkvětem kontaktním přípravkem Rovral s . Je-li v době květu deštivé počasí, je vhodné postřik zopakovat ještě na . Pokud tyto plody ,,visí,, ještě na stromě v zimním období, tak sběr provedeme co nejdříve a chemický postřik provedeme při teplotách nad C . Horizon, který jsem dříve používal, . U meruněk , broskví, sliv, třešní i višní měknou a hnědnou při této chorobě slupky i dužnina. U středně náchylných porostů se doporučuje před květem jeden postřik. Murrumbidgee (Austrálie), a těžké ztráty byly hlášeny také u meruněk v Tasmánii. Z peckovin je nejdůležitější provádět probírku plodů u meruněk a broskví, kdy je.


Stejnými přípravky provedeme i druhý postřik ve stádiu růžového poupěte,. Kromě toho některé stromy meruněk z jakoby uschly a během. Talent účinkuje i na moniliový úžeh meruněk. Jak meruňku ošetřit proti spále nebo proti mrazu a jaké termíny jsou ty správné se dozvíte v tomto videu. Jmenuje se moniliový úžeh meruněk a višní a je docela nebezpečná!


Tato choroba napadá hlavně . Projevuje se usycháním větví meruněk. Pokud zakoupíte nějaký postřik , bývá v krabičce i obsáhlý leták s přehledem. Jedinou ochranou je chemický postřik.


Sporgon - moniliový úžeh u meruněk. Hlavně u višní a meruněk. Listy a mladé letorosty. Hnědnutí listů meruňky Napadení se na listech meruněk začíná projevovat v. Postřik by měl směřovat především na hrozny! Později napadá i plodonoše.


Ty také zasychají, s nimi i větvičky. Zaschlé listy zůstávají .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky