pondělí 16. října 2017

Pěstování batátů

Povijnice batátová (Ipomoea batatas ) patří do čeledi svlačcovité. Kořenové hlízy této tropické rostliny . Ovšem vypěstovat si vlastní sladké brambory také není nijak složité. Jen jejich skladování není možné tak dlouhodobě, jako jsme zvyklí u běžných brambor.


Jaké batáty vybrat k pěstování ? Batáty se pěstují klasicky . Tyto hlízy mohou mít různé. Pěstování batátů (výsadba). Podnikněte tyto kroky k pěstování vašich sladkých brambor od základů a začněte s vytvořením vlastních klíčků. V našich podmínkách je lze dokonce i pěstovat. Podmínky pro pěstování batátů.


Drtivá většina odrůd batátů vyžaduje pro . Do Evropy dorazily batáty dříve než brambory! Původ má povijnice batátová latinsky označovaná jako Ipomoea batatas v tropech, konkrétně v . Krátká charakteristika batátů. Pěstují se tradičně hlavně v subtropech a . Pokud pěstujete brambory, proč byste si nevypěstovali také několik batátů (tedy sladkých brambor)?


Jako bonus rostou batáty s krásnými listy a . Způsoby pěstování se taky celkem liší, prostor pro experimenty tu rozhodně je. Někteří batáty pěstují klasicky v půdě jako brambory v hrůbcích, . Potřebují kompost nebo dobře vyhnojenou půdu a hlavně slunné stanoviště. Jak na pěstování batátů ? Fialové a bílé batáty jsou méně náročné na pěstování. Sazenice zasíláme prostřednictvím kurýrní služby po celém území ČR.


Jedná se o velké bílé nebo červené hlízy, barvou připomínající . Dnes existuje více než 4různých odrůd batátů , navzájem se liší především barvou. Omrzely vás klasické brambory, které mají pro organismus nezpochybnitelný pozitivní přínos? Pak si jídelníček zpestřete sladkými brambory – batáty. Vysazovat je můžete do konce června a sklízí se od září.


Nevíte jak pěstovat batáty ? Jsme odborníky na pěstování batátov. Klasické brambory na zeleninovou zahradu rozhodně patří.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky