úterý 3. října 2017

Přípravek proti rzi hruškové

Jak si poradit se rzí hrušňovou. První příznaky rzi hrušňové můžeme pozorovat na listech u hrušní v. Jak bojovat proti rakovině stromů. Rez hrušková - největší protivník v pěstování hrušní.


Jedná se tedy o přípravky , které jsou registrované na jádroviny proti strupovitosti, ty mají z praxe dobrou účinnost i na rzivost.

Výskyt rzi hrušňové (rzivosti) zaznamenal v posledních letech značné. Slovenský název: Nahohrdza hrušková. Je možné použít přípravky , které se aplikují proti strupovitosti jabloní a hrušní a současně mají dobrou účinnost i na rzi. I přesto mívá dobré hrušky , ale minulý byly všechny hrušky příliš napadené, anebo spadly na zem předčasně. Spóry rzi se mohou přenést až na vzdálenost 2m.


Jak ošetřit jahody proti bakteriální skvrnitosti? Pěstujeme ceskykutil. Poradíme vám, jak co nejúčinněji bojovat proti hrušňové rzi a jak jí.

Co ohrožuje naše hrušky ? Já používám před květem a po odkvětu postřik přípravkem DELAN 7SC a. Při včasné aplikaci je hruška bez napadení, na rok je vystaráno. Strupatá, ošklivá jablka, a ještě smutněji vyhlížející listy i plody hrušní - to je dílo cizopasné rzi. Při nákupu vhodných chemických přípravků na ochranu rostlin máme . Kdy a jak je možné se proti této rzi bránit? Pokud chcete sklízet hrušky v dobré kvalitě i kvantitě, pak určitě.


Za původce rzi hrušňové se považuje houba Gymnosporangium sabinae. EU se přípravky proti rzi hruškové. Těmito přípravky ošetřete hrušeň před květem a po odkvětu. Lze též použít chemii, konkrétně fungicidy, které jsou účinné i proti strupovitosti.


Proti rzivosti hrušně není registrován v ČR žádný přípravek , lze však využít dobré . Chemická ochrana by se měla uskutečnit. Další možností je chemická ochrana přípravkem proti strupovitosti Baycor WP, Saprol New nebo Dithane. Jak pěstovat sladkou japonskou hrušku nashi?


Jako ochrana před rzí hrušňovou se používá přípravek BAYCOR.

Ale je skutečně obtížně proti rzi hruškové bojovat,zatím předpokládám je . Se škodlivými výskyty rzi hrušňové se setkáváme především ve smíšených ovocných a. Příznaky rzivosti hrušně na listech a posléze i na hruškách signalizují .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky