Dřevo kakaovníku je žluté až červené, strom dorůstá až metrů. Jedná se například o semena některých dubů (Quercus), kakaovníku. Možná vás napadne, jak se hořká semena kakaovníku mohou proměnit v . Strom kakaovníku se podobá naší jabloni. Může dorůst až do výše 15 .
V přírodě dorůstá do výšky m. Zdroj pinu osiva-semena. Původní vlast této rostliny je v tropické části . Máme pro Vás však několik tipů: Zkuste se podívat . Po sběru se měkké bobule hned otevřou a vyjmou se z nich semena. Tato semena jsou hlavní . Uvnitř tobolek jsou rudohnědá semena , kakaové boby.
Vyloupaná semena kakaovníku se musí fermentovat, aby se zbavila hořké chuti a zbytků dužniny. Nepražené kakaové boby - drcené. Díky jejich šetrnému zpracování při nízkých teplotách . Jsou zdrojem rostlinných tuků, bílkovin a vlákniny a táke theobrominu. Theobroma cacao, který roste divoce v tropických. Typické údaje o složení dužiny plodů kakaovníku , šťávy z dužiny, . Datlovníků fíkovníků kakaovníků kokosů.
Pak na to přišli běloši. Květy mají bílou nebo narůžovělou barvu. Semena se nazývají kakaové boby. Na rostlině dozrávají měsíce pom . Yo Pe ukusuje z plodu kakaovníku.
Hořká semena plive do ohně a baví se tím, jak to v plamenech pokaždé krátce zasyčí. Definition from Wiktionary, the free dictionary. Kakao translation english .
Základem pro výrobu čokolády jsou semena kakaovníku , který se z původní clasti v Brazílii rozšířil také do Afriky, Asie i Austrálie. Zakázáno je i svolávání velkých obcí. Hernán Cortés přivezl do Španělska ze země Aztéků v Mexiku kakao, čokoládové placky a semena kakaovníku. Od té doby se rozšířila do většiny pěstitelských oblastí kakaovníku vJižní Americe a. Základdní surovinu představují kakaové boby.
Rozšíření pěstebních ploch kaakaovníku ukazuje . A nyní si zkusme vysvětlit, jak se vlastně hořká semena kakaovníku promění v pochoutku, po které tolik lidí tak touží – čokoládu!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.