pátek 20. října 2017

Léčivá pyramida rozměry

Jak si tedy vypěstovat český jarní česnek ? Některé odrůdy lze sadit v obou termínech. Je možné jej vysadit i na jaře v březnu či dubnu. Sázíme vždy všechny namořené stroužky mimo mechanicky či jinak . Chce se vám česnek sázet spíše na podzim nebo na jaře ?

Podle předpovědi už teplota k nule neklesne, a tak nic nebrání jarní výsadbě cibule a česneku. Cibuli sazečku bychom totiž měli vysazovat do vyhřáté půdy, ale . Mohu tak učinit ještě v průběhu zimy nebo až na jaře ? Na podzim lze vysazovat ozimý česnek. Přibližme si několik . Naopak zimní odrůdy paličáků se při jarní výsadbě nemusejí vždy plně vyvinout. Přestože se jedná o jarní odrůdu, lze jej sázet s jistotou i na podzim.


Za vyzkoušení stojí i Benátčan, Karel IV, Bjetin, Džambul, Lukan a další.

To je jeden z důvodů, proč by se měl česnek sázet až v době, kdy se zemina ochladí. Před houbovými infekcemi i půdními škůdci lze česnek chránit mořením. Pokud třeba vysadíte na jaře podzimní odrůdu, může se stát, že vám vyroste jen . Před sadbou proto namočte stroužky, které budete sázet , do přípravku Sulka.


Používat ho lze až dva roky. Sázejí se jednotlivé stroužky, na které palici česneku rozeberete. Pranostika sice radí sázet česnek na svatého Havla, ale mnohem důležitější je řídit se aktuální teplotou.


Jarní druhy česneku pak sázíme od března do května. Autorovi lze vytknout neznalost. Při nákupu si ověřte, zda zakoupená odrůda patří mezi ozimé a je možné ji sázet na podzim a nebo zda se má s výsadbou počkat až na jaro.


Lepší je podzimní výsadba, během které česnek zakoření již na podzim a na jaře využívá půdní vláhu. Choroby a škůdci česneku. Přestože jsou česnekové stroužky namořeny, je možné že bude některá rostlina žlutá.


V takovém případě ji rychle . Pěstování česneku není nikterak náročné a podzimní období je pro sázení. Díky tomu na jaře , v době kdy taje sníh a hodně prší, je česnek přirozeně a. Zralý česnek lze poznat několika způsoby, záleží i na Vámi pěstované odrůdě česneku.

Nesmíte však sázet česnek v ten samý rok, kdy půdu hnojíte hnojem. Zahraniční odrůdy česneku lze strojově rozdružovat velmi dobře a snadno. Sázení probíhá buď na podzim anebo na jaře. Ozimý česnek lze sázet i na jaře.


Nestihli jste vysázet česnek na podzim? Klidně můžete na jaře ! Co nejdříve v březnu! Může se stát, že vyroste jen větší koule .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky