pátek 27. října 2017

Levne cibulky gladiolu

Pokud nechcete čekat dlouhé týdny, než levandule vyroste ze semen ,. Pokud se rozhodnete pro pěstování na zahradě, příliš starostí s nimi . Pro řízkování používáme nekvetoucí větvičky levandule. Při pěstování vlastní zeleniny a ovoce každý zahrádkář usiluje o co nejvyšší kvalitu . Patří mezi oblíbené medonosné rostliny. Později můžeme provést i přímý výsev. Levandule - jak být úspěšný v pěstování.


Latinsky: Lavandula angustifolia Mill. Bylinné výhony jsou hustě olistěny čárkovitými . Ideálními podmínkami pro pěstování levandule jsou: lehká, spíše suchá. Svými fialovými, modrými, růžovými nebo bílými květy krásně ozdobí a provoní naši zahrádku nebo balkón.


Plodem je tvrdka vejčitého tvaru, lesklá, hnědočerná, 8-mm dlouhá. Pěstování levandule se vyplatí. Klíčivost semen se udržuje 3-roky.


V našich podmínkách kvete levandule od června . U řízkování je to poněkud složitější. Výsev březen a kvete v červnu. Další možností je jarní výsev semen , který se provádí v březnu nebo dubnu . PŮVOD — Nádherně vonící levandule patří k jednomu z druhů obsáhlého rodu vytrvalých.


PĚSTOVÁNÍ — Pro pěstování v květi- náči se hodí. Tip: Pro hrnkové pěstování je vhodné zvolit 2x větší květináč než je rostlinka. Prodej semen levandule u nás v e-shopu! Jaký je hlavní problém s pěstováním semen ? A spočívá přesně ve . Vypěstujte si levanduli, krásnou, voňavou a hmyz odpuzující bylinku, ze semínka. Ideálním obdobím pro výsev semen jsou podzimní měsíce září a říjen, kdy je . Tařice pěstování ze semen - semena tařice na prodej.


Detailní článek o množení levandule , stříhání, použití levandule v. Nákup a prodej semen nemusí být často i při velkém výběru mnohých obchodů jednoduchou záležitostí. Najít je možné semena různých druhů, která potřebují . Doporučujeme nechat pár semen v zásobě, kdyby se první pokus o pěstování nepodařil. Zbylá semena uchováme v původním obalu, který . Dorůstá výšky -90cm. FRANCOUZSKÁ LEVANDULE - Lavandula stoechas Purple Ribbon Počet semen v gramu 25 výsev únor až březen, - 18°C, výsadba květen.


Dá se vypěstovat také ze semen , které lze dnes běžně koupit v obchodě, . Je velmi vhodná i pro pěstování v bytech. Semena můžeme vysévat již na podzim. Je vhodnýi pro pěstování v květináči.


Je dobré přidat pár semen kopru k semenům zmíněných plodin. Je možné ji namnožit řízkováním, hřížením, nebo ze semen. Voňavá lékárna: Na co vám pomůže levandule , meduňka, máta, šalvěj .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky