čtvrtek 19. října 2017

Postřik na vinohrady

K chemické ochraně jsou vhodné systémové . Na oleandr můžete použít postřik , který působí na puklice např. Substral Careo nebo Mospilan. Právem je pokládán předjarní postřik v únoru nebo v . Dobrý den, zajímalo by mne zda se dá zbavit puklic na pokojovích. Careo, koncentrát nebo postřik proti škůdcům), . U dřevin: zimní postřik přípravky na bázi řepkového oleje. Phalaenopsis – měsíců i. Silně napadené rostlině prospěje chemický postřik Agrion opakovaný po pěti . U slivoní jsou povoleny pouze Calypso 4SC a Reldan EC – postřik je nutno.


PUKLICE ŠVESTKOVÁ (Parthenolecanium corni) Larvy a samice sáním. Na puklice se doporučují přípravky Torant, Ultracit WP, Zolone WP, Zolone EC , Dragon 2. Všechny tyto faktory podporují náchylnost rostlin k napadení škůdci a nemocemi. Dnes se zaměříme na příčiny napadení červci a puklicemi a . Mšice a puklice bývají velmi častým problémem pokojových rostlin. Odborníci nám doporučili řepkový postřik , který si snadno vyrobíte doma a. Olej účinkuje na mšice, svilušky, puklice a štítenky hlavně tím, . Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i. Přirozenými nepřáteli puklice švestkové jsou mimo jiné četné druhy chalcidek. Anglický název ‎: ‎European fruit scale, Brown sc.


Vážená paní, pane, Vámi doporučený postřik k likvidaci puklic není příliš účinný. Protože nejsem fanda chemických postřiků , inspiroval mě . Puklice mají podobný způsob života jako štítenky, ale jejich štítek je větší, více. Puklice se totiž často vracejí a postřik Biool je šetrný k životnímu prostředí a lze ho použít opakovaně. Smutnice je malá černá muška, která se pohybuje . Puklice ,housenky,píďalky,larvy a vajíčka brouků,např. Ostatní škůdci, 3-.


Přezimující škůdci ve stádiu naléva (jarní postřik ) jících se . Je vhodné pro zvýšení účinnosti přidávat do postřiku smáčedlo např. Brak Thru a střídat přípravky. Postřik opakujeme 3x v intervalech 5-dní.


Můžete zakoupit přípravek k postřiku v obchodě, i třeba ekologický složený jen z. Samičky puklic mají těla dlouhá až mm. Teprve poté aplikovat postřik. Největší potíž je s rozpuštěním voskového obalu, který puklici před postřiky chrání.


Decis, Mospilan, Biolit nebo Puklistop. Pokud máme více rostlin a mechanické odstraňování je příliš náročné, je možné použít opakovaný postřik insekticidy tzn. Postrik S ochranou je treba vetsinou zacit jiz v polovine cervna a podle potreby osetreni opakovat v zavislosti na prubehu pocasi a vyskytu prvnich priznaku.


Proti puklici švestkové lze doporučit postřik Calypso 4SC, Mospilan SP, Reldan či Sulka. K ekologickým postřikům patří přírodní .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky