pondělí 30. září 2019

Okrasná tráva do stinu

Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Trávy do polostínu až stínu do půdy sušší až normální. Tráva nemusí být jen krátce střiženým pažitem pro hry dětí nebo. Roste na plném slunci, nebo v polostínu , v úrodných, vlhčích půdách. Většina druhů trav preferuje slunečné stanoviště, existují však i druhy vhodné do polostínu i do stínu.


Množství druhů umožňuje vybrat si podle vzrůstu velikost i . VIII – X, kontejner x. Bezkolenec rákosovitý ´Karl. Pouze trávy doporučujeme svázat, aby do jejich středu přes zimu nepršelo a. Vousatec je velmi elegantní okrasná tráva se středně až tmavě zelenými listy. Carex flava – ostřice rusá. Deschampsia caespitosa – metlice trsnatá. Ve stínu obvykle namísto zeleného koberce zůstávají jen neduživé řídké.


Do země zapravte dobrý kompost, přidat můžete i některá strojená hnojiva s. Používá se jako solitera nebo do skupin trvalek, nebo také do přenosné zeleně. Velmi pěkná okrasná travina. Je to typická solitérními tráva.


Kavyl péřovitý (Stipa tenuissima) – okrasná nižší tráva , která dodá zahradě pohyb. Po vynechání seče louka opět obroste a vykvete většinou do pěti týdnů. Jakou směs byste doporučila do stínu pod lípy, roste tam jen řídce tráva , sem tam . V horkých jižních oblastech dokonce plné sluneční trávy těží ze stínu během. Krásný zdravý trávník ale vyžaduje soustavnou péči od jara až do zimy.


Kromě toho, že tráva vzejde ve stejnoměrné hustotě, nemůže se nám stát, . Kromě „trávníkových trav“ do této skupiny patří i velké množství druhů a. Pokud po ostříhání tráva na jaře už nevyraší, není to tím, že by . Nehodí se však do normálních zahrad , protože není příliš okrasná (lepší je rekreační směs). Jak píšou už dámy přede mnou, rododendron, hortenzie latnatá, kapradiny, bohyšky, dlužichy, okrasná tráva carex morovii. Travní směs do stínu.


Z kvetoucích trvalek na jaře . Většina lidí si pod pojmem tráva představí zelený pažit, který se musí pravidelně sekat. U nás se dá pěstovat jako venkovní okrasná rostlina, hodí se dobře do okrasných záhonů. Okrasné trávy se hodí do každého typu. Osivo vyséváme do propustného substrátu a klíčí poměrně dlouho. Obľúbená vyššia odroda . Mají mimořádně hustý drn, který vytlačuje mech a plevele.


Jsou vhodné i do náročných . Lze je pěstovat jak na slunci, tak ve stínu a vlhku. Nejvhodnější okrasná tráva je Hakonechloa macra, která je dlouhověká a pomalu rostoucí.

Okrasná tráva do stinu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky