středa 4. září 2019

Previsla moruše

Taková je například u nás se vyskytující přeslička bahenní. Jak napovídá její název, roste převážně v bažinách. Po požití přesličky bahenní se . Hojně rozšířený druh. Vyskytuje se v bažinách a na vlhkých loukách.


Mapovanie výskytu na Slovensku. Equisetum palustre L. Toto je preslicka bahenni a je jiz plne dorostla, ma jen takto male postranni stonky. Cernobila je proto, ze original.


Níže najdete fotku přesličky rolní (vlevo) a přesličky bahenní (vpravo – foto převzato ze serveru bylinkyprovsechny.cz):. Všimněte si dobře hlavní lodyhy a délky . Ta se totiž používá do koupelí, ale pozor – nesmí se . V blízkosti rybníků roste přeslička bahenní nebo se také můžete setkat s přesličkou poříční. Pro sběr používáme pouze.


Flora of the Czech Republic, distribution map, plant traits. Vegetation types, their description, maps and species composition. Solanaceae 1preslicka bahenní rozpuk jízlivy 1Solanum dulcamara L. Dále lze zmínit tužebník jilmový (Filipendula ulmaria) a přesličku bahenní . Nejspolehlivějším rozlišovacím znakem - jinak jsou si obě rostliny velmi podobné- je nejspodnější . Jen si ji nesmíte splést s jedovatou přesličkou bahenní. Přeslička bahenní vyhání plodné i jalové lodyhy současně. Obě rostliny mají jedenkrát větvené zelené lodyhy.


Důležitým faktorem, jak obě byliny . Stránky pro ty, kteří se dostali na Gymnázium Pierra de Coubertina v Táboře nebo na něj už chodí. Jeho úrodné výhonky . Nebezpečná je zejména přeslička bahenní s obsahem toxických alkaloidů. Na rozdíl od přesličky rolní vyhání jalové i plodné lodyhy současně. Vytrvalá bylina, která tvoří jen jeden typ lodyh.


Lodyha je jednoduše přeslenitě větvená a zakončená výtrusným klasem. Ostatní druhy přesličky, jako přeslička bahenní a lesní obsahují vysoké procento alkaloidů a mohou proto ve vyšších dávkách působit až toxicky. Bohužel se nám nepodařilo najít produkt přeslička bahenní.

Previsla moruše

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky