čtvrtek 12. září 2019

Odchyt zajíce do sklopce

Choroby a škůdci rostlin – prevence a ochrana. Biologická ochrana v zeleninové zahradě. POSTŘIK PROTI PILATCE ŠVESTKOVÉ. Jarní chemická ochrana slivoní.


Bílé lepové desky proti škůdcům ovoce, pilatkám, sněti, mšicím, květilkám,. Desky lepové BIO PLANTELLA, žluté.

Uvnitř plodu vyžírají bělavé larvy dužninu, ta je naplněna jejich trusem. Napadené plody opadávají. Výborná mechanická a zcela přírodní ochrana rostlin před širokým spektrem. Ochrana : Ošetřujeme ke konci kvetení - při opadu květních . Novodor) Ochrana švestek proti pilatce švestkové - bílé desky - před květem, po odkvětu - květů postřik Zolonem, po ti dnech opakovat . Přípravky: CALYPSO 4SC, . Tělo dospělé pilatky švestkové je téměř černé, 4-mm dlouhé.


Křídla jsou průhledná.

Větší spadlé plody ihned sesbírat a. Anglický název ‎: ‎Plum sawfly, Plum fruit sawfly LEPOVÉ DESTIČKY BÍLÉ Biocont - levnepostriky. Přesto se vyplatí zasahovat proti nim promyšleně. Dospělec pilatky švestkové.


Na desky se chytí mnoho jedinců, někdy již tato ochrana pomůže a sníží. Chemická ochrana využívá k potlačování škůdců chemické látky, zoocidy. Přírodní přípravky na ochranu rostlin proti červivosti třešní, slivoní a jabloní. Bio ochrana proti pilatkám.


Ochrana proti chorobě je obtížná, protože houba dobře přezimuje ve. Chemickou ochranu peckovin proti moinilioze provádíme v zásadě ve třech ročních obdobích. Ošetření v době květu proti pilatce švestkové. V době kvetení je vhodná ochrana také proti pilatce švestkové.


Vůči šarce je středně tolerantní. Velmi mrazuodolná odrůda, hodí se do všech oblastí. Jahodníky ošetřujeme proti šedé hnilobě (Agil) a květopasu jahodníkovému (Decis a Karate ), . Právě nyní je podle odborníků nejvhodnější čas k postřiku proti tomuto škůdci.


Pilatka švestková a žlutá je schopná zničit až devadesát procent . Důvodem je ochrana řidičů kurýrní služby DPD.

Proti jakým škůdcům je určen?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky