pondělí 16. září 2019

Strihani růží

Strihani růží

Růže řežte vždy na spodní očko, které směřuje z keře ven. Tím dosáhnete otevření koruny, která bude prostupná pro vzduch a světlo. Charakteristika řezu. Růže rozkvétají téměř na každé zahradě a nejeden pěstitel každoročně přemýšlí, jak a kdy je stříhat , aby kvetly co nejkrásněji a co nejdéle.


Růže po zimě vyžadují pravidelnou kontrolu. Opatření, které musíme udělat je odhrnutí nakopčené zeminy, tím kontrolujeme . Patří k nim i růže svraskalá (Rosa rugosa), která vytváří mohutný keř. Hlavním cílem je zamezení . Březen je ideálním měsícem pro stříhání růží a růžových keřů. Každá růže vyžaduje jiný postup a proto je tu náš průvodce, včetně praktických . Nejen na to odpovíme v následujících odstavcích.


Podzimní, někdy i dosti silné mrazy nejsou růžím ani zdaleka tak nebezpečné jako náhlé změny teploty začátkem jara, kdy jsou již rašící očka velmi citlivá. Velkokvěté růže na záhonech řežeme tak, že jim ponecháváme asi až oček. Jarní řez růží provádíme nejlépe v čase, kdy kvete zlatice (Forsithya), lidově „zlatý déšť“. Pokud chcete, aby vám růže začátkem léta bohatě rozkvetly, musíte je . Růže se stříhají poprvé na podzim.


Strihani růží

Některé druhy přitom až touto dobou napadá houbová choroba černá skvrnitost. Proto růže preventivně . Jarní řez je nejdůležitější, růži pak vyraší nové výhony, na nichž může. Návod na stříhání růží. Unsubscribe from toscinka?


Tématem dílu je správný řez po odkvetení růží. Nezbytnou činností, která vás čeká, je v období časného jara řez růží. Záhonové růže , velkokvěté růže a zakrslé růže. Všechny tyto růže kvetou . Jaké práce nás čekají na záhonech růží v předjaří? Náprava je možná pokud jsou rašící výhony . Zdravého, stejnoměrného vzrůstu, bohatého kvetení a zdravých rostlin dosáhneme u růží především správným řezem.


Strihani růží

V tomto praktickém videu najdete postup jak stříhat růže. Zahrada › Pěstujeme primanapady. Nádherné růže zdobí téměř každou zahradu. Jaro je období, kdy je nutné provést hlavní řez růží.


Péče o ně není úplně snadná, ale . Pnoucí růže remontantky ( kvetou několikrát do roka) se stříhají zcela jinak, než klasické . U pnoucích růží je stříhání více problematické, při přílišném zakrácení výhonů, vám rostliny nebudou dobře kvést. Obecně lze říci, že popínavé růže zakracuje .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky