úterý 17. září 2019

Řez svestek

Stříhání růží po odkvětu je takzvaný letní řez růží. Používá se hlavně u stromkových a velkokvětých růží a používá se na zkrácení příliš rychle rostoucích výhonů. Nezbytnou činností, která vás čeká, je v období časného jara řez růží.


Prořežte keře tedy úplně stejně až po odkvětu , odstraňte nemocné a . Některé druhy růží vyžadují hluboký řez , ale jiným postačí jenom. Na jaře pouze odstraníme poškozené větve a sestřihneme je až po odkvětu. Vyber větvičky tak, aby netvořily přeslen uf - snad se tomu tak říká. Aby tyto zajímavé růže krásně kvetly, zkraťte je po odkvětu přibližně na dvě očka a . Hlavní řez růží tedy provádíme opravdu brzy na jaře a hned poté.


Popínavé růže s ohebnými výhony (Rambler) nevytvářejí trvalou strukturu. V létě je třeba provést tzv. Po prvním období květu keřík prohlédněte a podle potřeby zastřihněte . Příčinou jejich vysokého vzrůstu opravdu bude jarní řez na málo oček a možná i. Jak zastříhávat růže po odkvětu , abych zajistila další kvetení v průběhu roku. Po odkvětu opakujeme letní řez popsaným způsobem třeba i několikrát.


U mnohokvětých růží , polyantek a floribund odřízneme . Odkvetlé výhony zastřihněte na 2-očka. Letošní výhony vždy ponechejte jako . Aby stříhání růží nebylo tak snadné, pozor si musíte dát na keřové a popínavé růže , které kvetou jen jednou za rok. Ty je nutné prosvětlit ihned po odkvětu. Prořezávání keřů růže je prospěšné pro dobré zdraví rostliny a navíc je to.


Stonky byste měli sestřihovat tak, aby řez vedl šikmo směrem ke středu keře. Pokud byste řez aplikovali na popínavé růže , určitě se v blízkém období nedočkáte květů. Termín vhodný pro řez růží nastává v březnu a dubnu. Počet oček, který na výhonech ponecháme u jednotlivých druhů růží, závisí na jejich kondici.


Jitka Jiříková O růžích se tvrdí, že jsou královny květin a jako. Základní řez provádíme v předjaří, kdy se už nalévají pupeny a je dobře vidět,. Ihned po odkvětu růži zbavte uvadlých květů, aby jí neodebíraly sílu pro další případné.


Správný řez růží napomůže jejich ochraně před zimou. Obecně se dá doporučit, abyste ostříhali kvetoucí keře po odkvětu. Na začátku vegetace, tedy teď na jaře, můžeme řezat růže opakující kvetení, . Tyto růže kvetou pouze jednou za sezonu a po odkvětu je čas na udržovací řez.


Pro každý typ růží se provádí jiný střih. Keřové růže se vyplatí před zimou stříhat . Zvláště u jednou kvetoucích pnoucích růží se osvědčil řez bezprostředně po odkvětu. Mladé výhony lépe do podzimu vyzrávají a lze takto . Růže zbavte rovněž všech tenkých výhonů. Popínavky, které kvetou jen jednou, se řežou až po odkvětu.


Teď stačí odstranit zmrzlé a poškozené . U jednokvetoucích popínavých růží můžeme seříznout ihned po odkvětu. Jarní řez Jarní řez růží se provádí v době,. Syringa) je nádherný keř, který můžeme ihned po odkvětu mírně zakrátit k. Růže jsou jednou z nejrozšířenějších a nejoblíbenějších zahradních a. Plody, které se vytvoří po odkvětu , ubírají rostlinám živiny a zabraňují . U bujně rostoucích kultivarů je potřebný i letní řez po prvním odkvětu (Austin říká dokonce, že po každém odkvětu ) a to zkrácením květonosných výhonů na - 3 .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky