pondělí 30. září 2019

Okrasná kroucená líska

Její vzhled je výjimečný a velmi . Objednejte si již dnes. Na zahradě tvoří tato kroucená líska velmi atraktivní a výrazný prvek. Jsou střídavé nejčastěji vejčité až srdčité, dvojnásobně zubaté a víceméně pýřité.


Má-li líska plnit spíš okrasnou úlohu, vybereme kultivary s. Kroucená odrůda lísky obecné Contorta vypadá bez listů jako umělecké dílo. Kroucenou lísku Concorta dáváme na stanoviště, kde ji můžeme pozorovat zblízka. Líska má své olistění od května . Je dekorativní, tvárná a plodí. Na výběr máte rozličné dekorativní variety s barevnými listy nebo kroucenými větvemi, mimořádně ozdobnými v zimě.


Ještě stále si můžete . Prodáváme ve velkém kontejneru litrů. Snad každý známe lísku a většině z nás moc chutnají její oříšky. VIA MM Aktualizace: . Lísky jsou tak trochu popelkami mezi našimi dřevinami. Nepomyslíme na ně celý rok, dokud z nich nezačnou na podzim padat oříšky s . Salix erythroflexuosa – alias česky vrba kroucená nebo také vrba.


Nejenom kroucené vrby, zahradu si můžete zpestřit i okrasnou lískou. Tento příspěvek (zjistit adresu). Prosím o radu-mám několik roků kroucenou. Kultivar kroucené lísky naroubované na kmínku. Jedna z nejoblíbenějších do okrasných vesnických zahrádek.


Lísky pěstujeme už dobře let v počtu cca 20ks. Během této doby byly lísky radikálně . CONTORTA - odrůda lísky s pokroucenými větvemi. Atraktivní v bezlistém stavu - dobře vyniknou její šedo-hnědé pokroucené větve. Roste pomaleji, její větve jsou zajímavě kroucené , vytváří hustý rozkladitý keř.


Druh, okrasné rostliny. Lískové oříšky Lombardská červená okrasná. Lískový keř většinou potřebuje souseda, se kterým se bude opylovat.


Lísky plodí na tříletém dřevu, proto by omlazení mělo probíhat postupně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky