pátek 20. září 2019

Okurkove kvašaky

Umyjeme přerostlé okurky , vinné listy, kopr a kořen křenu. Okurky propícháme vidličkou. Očistí se a namočí na několik hodin do vody, aby se zbavily . Vyzkoušejte kvašené okurky a. Postup na domácí kvašáky : 1. Do hrnce si dáme vodu a sůl, dáme vařit. Do sklenice či sklenic si dáme omyté okurky.


Po dlouhé okurkové předehře konečně recepty na kvašáky ! Stejně jako nakládačky, i salátové okurky (zvané salátovky či hadovky) mohou být základem výborných kvašáků. Kvašáky ze salátových okurek. Kvašené okurky nic nenahradí. Zalijeme horkým nálevem s kořením. Svaříme asi litry . Kopr, višňové a vinné listy opereme a necháme osušit.


Jakmile mají kvašáky správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu. V odměřené vroucí vodě . Navíc jsou nejen chutné, ale také zdravé. Každý výrobce kvašáků má svůj recept, o kterém tvrdí, že je nejlepší. Vše záleží na individuální chuti.


Nutné jsou pouze okurky , voda a sůl. Tyto okurky vydrží v chladu, v lednici nebo chladném sklepě bez újmy až do zimy. A teď ty, které máte.


Do větší lahve dejte na dno kousek kopru. Za týden jsou kvašáky hotové – plné vitaminů a enzymů. Recept na okurky , které jsou jiné chuti než známe, ale jsou výborné, nemusí se sterilovat.


IWONNA Fnakládačka na kvašáky - DobráSemena. Na dno nádoby urovnáme polovinu kopru, višňového a révového listu, poklademe okurkami, které pečlivě urovnáme. Recepty na zavařované okurky neboli kvašáky se dědí.


Taky už mám zarezervovaný jeden od babičky, ale ráda si na dědictví . Mohou být tedy označovány jako rychlokvašky, kvašáky , mléčňáky. Podle krajových zvyklostí se k nim také přidávají přísady: kopr, česnek, . Vynikající celoroční kvašáky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky