pondělí 9. září 2019

Řízkování mučenky

MUČENKY ROZMNOŽOVÁNÍ. Nejvíce se používají dva způsoby : výsev semen a řízkování Výsev - zakoupené plody . Passiflora quadrangularis. Květy těchto rostlin. Exotické mučenky patří k rostlinám s barevně i tvarově nejkrásnějšími a současně.


Mučenky množím výsevem nebo řízkováním. Právě neobvyklé tvary květů dělají mučenku tak neobyčejnou a pro pěstovatele lákavou. Rozmnožování mučenky řízkováním. Vhodné je umístění řízků na stanoviště s teplotou °C a více. Některé mučenky jsou dokonce částečně mrazuvzdorné, takže mohou.


Semena mučenek jsem zasadila 26. U vrcholových řízků takto zkrátíme pouze ty největší listy. Množení semeny- nejdříve namočíme semena mučenek na hodin do teplé vody.


Možná jste se s nimi někdy potkali v cizině pod názvem passion fruit – . Při letošním bláznivém jaru, kdy jeden týden bylo 30°C a. Krásně kvete, má analgetické účinky a navrch plodí . V době růstu zaléváme mučenku vydatně, v zimě zálivku omezíme, aby rostlina v příštím roce dobře kvetla. Množí se semeny a řízkováním. Mučenek existuje několik stovek druhů , všechny jsou však nápadné krásnými barevnými květy. Většina druhů se množí vegetativní cestou pomocí řízkování , časté je i. Téměř všechny mučenky krásně kvetou a mají jedlé plody, ale jako . Rady pro pěstování mučenek. V období bujného růstu potřebují mučenky více vody a pravidelné hnojení.


Protože kvetou jen starší rostliny, je vhodnější množit mučenku řízkováním. Množení: výhradně řízkováním (2listé řízky) nebo i semenem. Pěstujeme je jako pokojové rostliny, nebo jako tzv.


Podražec velkolistý . Vinná réva - množení, Amelanchier lamarckii, Muchovník indiánská borůvka, Množení řízkováním, Skalník v truhlíku, Jak množit maliny, Psí víno, Co s muškáty. Dobrý den chtěl bych se zeptat na opadávání listů mučenky. Koupil jsem ji zhruba před.


Nevíte někdo něco o tom řízkování ? Rostlina je známá i pod názvem mučenka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky