čtvrtek 11. července 2019

Trvalky do stínu na skalku

Mnohé trvalky jsou však pro stín jako stvořené: nejenže kvetou, ale bývají. Lomikámen: skalnička nejen do skalky. Stín = místo v trvalém stínu (např. severní strana domu). Většina trvalek je poměrně přizpůsobivých, pokud hledáte trvalky do nejtmavšího stínu doporučujeme . Nekombinujte na skalce rostliny, které potřebují odlišné množství světla.


Se sázením zeleniny do záhonů ještě počkejte, trvalky ale přečkají i tři zmrzlé.

Kakost je trvalka , kterou umis ťujeme do polostínu. Roste v polostínu dřevin, ale uchytí se i na zastíněných skalkách či suchých zídkách. Drobné, sírově žluté kvítky trochu připomínají květy hluchavek, rostlina ale . Nízký kompaktní kultivar vhodný do trvalkových záhonů i skalek. Lépe se jí daří v polostínu , v dobře propustné a vlhčí půdě. Některé se radují ve stínu a potřebují stále dostatek vláhy, jiné milují slunce a snesou . Trvalky rozveselí každou zahrádku.


Jaké druhy se hodí na stinná či slunečná místa a které do polostínu ? Jaké trvalky zvládnou přímé slunce, které dávají přednost stínu a jak se o ně starat?

Návod krok za krokem, jak založit na jaře skalku. Ne každá zahrada je plná slunce. Ale ani na severní straně domu či pod stromy se kvetoucích trvalek vzdávat nemusíte. Zasaďte stínomilné kultivary.


Tato kobercovitá trvalka kvete v průběhu celého léta drobnými bílými květy. V závislosti na druhu prospívají jak na slunci, tak i ve stínu , a kvetou již od . Rostlina vhodná do polostínu až stínu. Velikost květináče: K9x9.


Jedná se o trvalku určenou do zahrady,nikoliv na skalky díky její výšce. Nádherná je u plotů . Asplenium trichomanes sleziník drobná kapradinka, polostín až stín ,. Cotula atrata kotula nízká stálezelená trvalka , pro skalky i . Hodí se na slunce i do polostínu , je. Nízké druhy se hodí do skalek na zídky, jako lem trvalkových záhonů.


Duben je ten pravý měsíc, kdy se můžeme pustit do osazování skalky. Skalničky jsou trvalky z horských oblastí, které mají rády trochu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky