středa 31. července 2019

Okurky choroby

Okurky choroby

Přestože pěstování okurek je poměrně snadné, musíte počítat s celou řadou chorob a škůdců. Dejte si pozor hlavně na svilušky a plíseň . Původcem choroby jsou dvě botanicky odlišné houby, avšak příznaky poškození jsou u obou zcela shodné. Na listech a často i na stoncích se.


Choroby a škůdci okurek. Pokud je však nenapadnou škůdci a choroby , které, když je necháme rozvinout, často rostliny zcela zlikvidují. Padlí na listech okurek. Na zahradě nejvíc ohrožují okurky mšice, klopušky a plíseň okurková. Okurky choroby a škůdci.


Pseudomonas syringae pv. Jelikož se v našich podmínkách padlí začíná objevovat až ke konci léta,kdy už jsou okurky většinou sklizené, nemá tato choroba v polních . CMV, žlutá virová mozaika cukety . Profesionální informace pro agronomy. Latinský název ‎: ‎Erysiphe cichoracearum, Sph. Anglický název ‎: ‎Powdery mildew of cucumber. Přehled nejšastějších chorob a škůdců na okurkách.


Okurky choroby

Z virových chorob je nejznámější a nejzávažnější virová mozaika okurky ( Cucumber mosaic virus – CMV). Při napadení bych použil Topas. Virová mozaika dýňovitých – Cucumber mosaic virus, CMV. Díky tomuto domácímu přírodnímu hnojivu rostou moje rajčata a okurky. Podle způsobu zpracování rozlišujeme okurky salátovky a nakládačky.


Jesenná výzva: Užívajte tento zázrak aspoň mesiac a choroby sa vám tento. Omyté okurky nastrouhejte na struhadle, já použila hrubší nudličky, protože mám. Pokud se vám zdá, že v horkých letních dnech mají povadlé okurky jen nedostatek vody, je to většinou pravda. Také se ale může jednat o houbové onemocnění, . Hoštické kapalné hnojivo na okurky a cukety je vhodné pro hnojení a dodávání živin okurkám (všechny typy) a cuketám.


Obsahuje přírodní guáno, pocházející z. V čem jsou jiné Partenokarpické okurky než normální? Plíseň okurková, padlí a vadnutí jsou nejdůležitější, virové choroby se při dobré agrotechnice . Pěstovat okurky zásadně odolnější hybridní odrůdy k plísni. K infekci obvykle dochází při vysoké vlhkosti vzduchu a teplotách nad . Ve sklizňovém období okurek potlačujeme rozvoj plísně okurkové postřikem přípravku Aliette WG.


Omezit výskyt plísně okurkové lze . Věřili byste, že i salátové okurky nebo hadovky lze s úspěchem vypěstovat na Vašem balkóně? Pokud do této skupiny patříme, při práci s okurky raději používáme rukavice. Ale dá se proti nim . Kompletní zpravodajství ze světa celebrit.


Okurky choroby

Jak pro příští rok ošetřit okurky proti plísni? Kdy zastříhávat rajčata? Hosté: Ludmila Dušková a Jan Kopřiva. Moderuje Patricie Strouhalová.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky