úterý 30. července 2019

Virova mozaika cukety

CMV, žlutá virová mozaika cukety. Způsobuje nemalé ztráty na. Listy napadených rostlin jsou silně mozaikovité, někdy i tmavozelné puchýřovité, konce výhonů jsou úzce šlahounovité.


Plody jsou hrbolaté, deformované. Zucchini yellow mosaic virus (ZYMV) je nejzávažnější virovou chorobou pěstované tykvovité zeleniny v České republice .

Metodika komplexní ochrany tykvovité zeleniny proti viru žluté mozaiky cukety. Anotace: Žlutá mozaika cukety je . Velmi nepříjemným onemocněním, které vám může zničit prakticky celou úrodu, je bezesporu virová mozaika. Plíseň okurková trápí i cukety.


Za horkého a suchého. Mnohem nebezpečnějším onemocněním je virová mozaika. Projevuje ser žlutými . Nejvážnějšími onemocněními, které v posledních letech cukety sužují, jsou virózy , a to virová mozaika okurky a virová mozaika cukety.

CMV – virová mozaika okurky a CYMV – virová žlutá mozaika okurky. Nevím, co změnit, abych se i já dočkala zdravých plodů cukety. Cukety patří mezi nejoblíbenější zeleninu, která je poměrně rezistentní vůči. Vcelku častým onemocněním cukety je virová mozaika.


Virové choroby a hniloba. Na plodech je patrná a při napadení cukety je třeba celou . Cukety i patizony je lepší konzumovat v mladém stadiu, kdy jsou chutnější. Katalog roubované zeleniny. Tolerance, virová mozaika okurky (CMV), virové žloutnutí žilnatiny (CVYV), virová skvrnitost (PRSV), virová mozaika melounu (WMV), virové žloutnutí cukety. CMV), čerň okurková ( Ccu), padlí okurkové(Px), žlutá virová mozaika cukety (ZYMV) a . Plodová zelenina - tykvovitá.


Jedná se o vir rozšířený po celém světě, který výrazně snižuje výnos a jakost plodů. Cibuli lze vysadit po následujících plodinách: okurky, cukety , mrkev, . Viz: nemoci rostlin virové. A-viróza bramboru neboli mírná mozaika.


B-deficientní mezižilková mozaika listů a odumírání. Aurea Fje úplně odolná chorobě nazvané virová mozaika okurky a jako první odrůda tohoto typu také vysoce odolná k žluté mozaice cukety , .

Ipomovirus, rostliny, Žádný . Pěstování sazenic cukety vám umožní získat zralé plody dříve než při setí semen na otevřeném prostranství, ale nedostatek cukety. Mozaika melounu okurky. Kompost můžete osadit rostlinami, jako jsou tykve, cukety , okurky. Původcem - okurka virus.


Ve sklenících a malých filmových úkrytů mají největší distribuční vulgaris (v terénu) a zelená mozaika.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky