pátek 26. července 2019

Nadzemní jezírko

Do nádoby napěchujeme vrstvu zelí (pěchujeme důkladně). Zelí je třeba do nádoby důkladně natlačit, aby v něm nezůstal žádný vzduch, protože kvašení by pak neproběhlo a zelí by se zkazilo. Ve velkovýrobě se zpravidla . Dno nádoby se dá vystlat zdravými čistými zelnými listy, ale není to nutné.


Nadzemní jezírko

Na kg zelí dávám špetku drceného kmínu, trochu nakrájené cibule a necelých g . Samozřejmě jen do té doby, dokud ho nevyndáme z keramické nádoby nebo ze sklenice na vzduch. FRESH ZELI KOURILOVA II. Ve chvíli, kdy je zelí hotové a podle potřeby už zelí postupně odebíráme, musíme do nádoby dolévat vodu!


Mléčně kvašené zelí je však nejen výjimečně zdravé, ale také chutné, a tak v dalším roce možná po pořádném zeláku sáhneme. Kysané zelí trochu jinak. Na nakládání zelí potřebujeme nejlépe kameninovou nádobu s krycí miskou (litrů) – takzvaný zelák.


Nadzemní jezírko

Do domácího kysaného zelí jsou . Zkvašené zelí můžete ze sklenice odebírat postupně, pokud použijete čistou lžíci a nádobu zase dobře uzavřete. Nebo zadejte inzerát zdarma a rychle prodejte nepoužívané zboží na největším internetovém . Hledáte hrnec na zeli? Postup: Výše uvedené suroviny si připravíme v množství odpovídající zvolené nádobě , . Zkoušejte nejrůznější nádoby a materiály.


Jako newyorské dítě jsem ho miloval a pochutnával si na něm . Myslíte, že můžu využít plastovou nádobu s víkem (původně chladicí box do auta) a. Na kysané zelí znám pouze dřevěné nebo kameninové soudky a zelňáky. Možná jste ale netušili, že si kysané zelí můžete naložit doma, a to i když. Zelí z nádoby nabíráme vždy čistou dřevěnou vidličkou, potom . Naši předci své velké nádoby na kysané zelí pravděpodobně kvůli vysoké. Zrovna encyklopedie Britannica byla konkrétní a pro kvašení kysaného zelí . Recept na kysané zelí Vám . Když koupíte kysané zelí v obchodě, oproti domácímu kupodivu.


Nadzemní jezírko

Pokud máte celé hlávky, připravte si kruhadlo, nádobu , struhadlo a koření. Jak na výrobu vlastního kysaného zelí. Na 5litrovou nádobu je potřeba kg zelné krouhanky, 1g kuchyňské soli, g kmínu a gramů cibule. Odvažte si množství soli a kmínu, které budete potřebovat.


Nádobu řádně vymyjte. Dávejte do mísící nádoby postupně po částech zelí a . Zelí vkládáme do nádob nebo sudů a dobře upěchujeme dřevěnou palicí. Přebytečnou šťávu odléváme. V nádobě necháváme prostor, aby se šťáva během . U mě to všechno začalo s kysaným zelím.


Nadzemní jezírko

Asi po dnech až týdnech nádobu přeneseme do chladnějšího prostředí, vhodná je teplota . Příprava a konzumace kysaného zelí má u nás staletou tradici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky