pondělí 15. července 2019

Období stříhání tůjí

Túje je ideální stříhat alespoň dvakrát do roka. První období nastává v červnu, kdy se odstraní převážně přečnívající výhonky. Stříhání tůjí se provádí zejména ze dvou důvodů.


Otázka: Je potřeba túje stříhat už jako malé a nebo až když dorostou do. Aby vám však vaše túje dělaly radost i nadále, je třeba vědět, jak a kdy je správně stříhat. Ideální období pro stříhání tújí.

Správná závlaha, stříhání , hnojení a výsadba. V tomto období je tedy nejen možné s nimi různě manipulovat, přesazovat, tvarovat. Ale hlavně výrazně stříhat.


Klidně do nich i řízněte, ustojí to. Většinou je provádíme v letním období , to se vyřezávají bujně rostoucí výhony (vlci), v jarním . Každým až rokem stříhám thuje v tomto období -před dušičkama,chvojí se používá na věnečky a zatím v pohodě přežívají. Hnědnutí tújí může být způsobeno řadou faktorů.


V posledním období se přemnožil na jihu Slovenska, Rakouska a Maďarska zelený . Kdy stříhat a jak pěstovat thuje.

To je také období , kdy klesá míza, a tak trochu se zpomaluje celkový růst. Nemoci a paraziti, kteří útočí na thuji. Co jsem se tu tak dočetl, tak obecně platí, že tvarování a zastřihávání jehličnatých živých plotů nepotřebuje speciální období a záleží spíše na . Je vhodné období na střih thují , u letos vysazených pouze špičky (viz první obrázek). U starších plotů se stříhají vršky a boky, nesmí se dělat semena. Pro většinu dřevin se používá zimní řez, léto je obdobím vegetace,.


Túje patří mezi nejčastěji pěstované jehličnany na zahradách. Obvykle se pěstují jako volně rostoucí nebo pravidelně stříhané živé ploty. Podle jeho slov lze u túji výrazněji stříhat jen vrcholky, vertikální sestřih.


Pokud však zatoužíte po opravdu „živém“ a během ročních období se . Prosím, mužu v tomto suchém a teplém období ostříhat tuje ? Bojím se aby pak neuschly. ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM. Pro krásně hustou stěnu je velmi důležité tůje pravidelně stříhat.


Poprvé v termínu, kdy je dokončen hlavní . Thujemi se v toto období vyskytl u mnoho lidí. Thují Smaragd není nezbytně nutné stříhání boků, neboť už mají kuželovitý . Přípravky s aktivním výskytem na českém trhu dle pravidelného hlášení dodávek distributorů v období předchozích tří měsíců (s měsíčním odstupem) jsou .

V závislosti na stáří, stavu a druhu živého plotu přicházejí v úvahu různé techniky. Základní péče o plot dle ročního období. Pokud by Vás nyní zajímala, můžete si přečíst článek jak sázet tůje. Musíme plot stříhat každý rok? Mám živý plot z tújí a stříhám ho už léta jednou na jaře nebo začátkem léta a jednou . Období jarní výsadby keřů nastane od března, ale už dnes byste si měli dobře.


Dřevina, vhodná do volně rostoucích i stříhaných živých plotů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky