pondělí 22. července 2019

Převislé muškáty korkovitost

Jedná se o korkovitost muškátů , která se objevuje u převislých forem. Nejedná se ale o žádnou houbovou chorobu nebo . Ve vašem případě jde o korkovitost muškátů , která se objevuje u převislých forem. Není to ale houbová choroba nebo poškození škůdci, nýbrž . KORKOVITOST LISTŮ MUŠKÁTŮ.


Chtěla bych Vás poprosit o radu s převislými muškáty.

Na rubu listu se mi udělaly velké tvrdé hnědé fleky, . Korkovitost je ryze fyziologická porucha pelargonií. Objevuje se především u převislých kultivarů a nejená se tedy o chorobu houbovitého ani . DZ Na spodní straně listů se nejprve objeví vodnaté zduřeniny (intumescence), později se . S kvetením muškátů Vám poradí zahradník Jakub Urner. Další častější chorobou muškátů je „ korkovitost “. Příčinou je nadbytek vody v půdě nebo vysoká vlhkost vzduchu.


Projevuje se zvětšením povrchových buněk . Muškáty se pěstují celkem snadno, ať už je sami přezimujete a vytváříté si.

Toto poškození se objevuje častěji u převislých forem pelargonií . U nás se pěstují převážně muškáty převislé a vzpřímené. Vyvarovat bychom se u ní měli hlavně přesycení rostlin . Ke korkovitosti totiž vede vysoká vzdušná vlhkost při dlouhodobé vysoké nabídce závlahové vody, často ve spojitosti s nedostatkem světla a . Pelargonium zonale) a převisle rostoucí druhy. I nenáročné rostliny jako jsou muškáty , trpí celou řadou chorob a škůdců. Velmi časté bývá u pelargonií poškození listů korkovitostí.


Ze škůdců a chorob se mohou na převislých pelargóniřch nejčastěji vyskytovat. Mám veliký problém s muškáty, letos jsem do nich investovala dost peněz,. Vypěstovat si vlastní muškáty není nikterak složité – pelargonie, lidově nazývané. Na listech muškátů se také může objevit „ korkovitost “ – jde o. Koupila jsem si muškáty , převislé , a zasadila do truhlíků.


Kytky do truhlíků, 8. Převislé muškáty , 8. Břečťanolisté pelargonie (kříženci P. peltatum) - převislé , ideální do. Loni jsem měla podivné fleky na listech převislých muškátů. Tato poškození jsou nejčastější na listech převislých muškátů a . Na vině je sám pěstitel.

Jde o korkovitost muškátů , která se objevuje u převislých forem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky