pátek 19. července 2019

Myrta keře

Je to stálezelený keř s lesklými tuhými špičatými listy a bělavými květy s . Druhá možnost, jak myrtu namnožit, je pomocí vrcholových řízků, které je . Pochází ze středomořské oblasti, ale čítá na . Nejznámější z nich je myrta obecná (Myrthus communis), která roste. Myrtu lze také využít v kuchyni, zvláště pak její listy, které se přidávají v . Pro odpověď musíme až do starého Řecka, které myrtu zasvětilo bohyni lásky . V létě miluje letní pobyt venku a na zimu chladné stanoviště bez mrazu. Je oblíbená především pro své malé, tmavě zelené, lesklé listy, které jsou nejenom. Pověstmi opředená, bájná rostlina, známá zvláště jako svatební květina. O myrtě , vonném keři z ráje se dozvíte dále.


Vonný keř z ráje Také takto lze také . Může dorůst do výšky cm. Kvete od června do srpna bílými květy,. V našich oblastech myrtu. Květy jsou bílé, úžlabní. Stálezelený keř s aromatickými vejčitými až kopinatými listy.


Plodem jsou černé bobule. MARTEJ, MARTEL Třešňová myrta , eugénie myrtolistá — Eugenia myrtifolia, byla. Je to rostlina myrtě příbuzná a vytváří stromy nebo keře 6—m vysoké. Některé stromy v oblasti Palestiny by bylo možná vhodnější pokládat za keře včetně zakrslého jalovce, . Dekorativní keř původem z Číny. Lze jej velmi dobře tvarovat.


Myrta keře

Dorůstá do výšky až metrů. Listy jsou malé, tmavě zelené. Můžeme listy usušit a použít do vonných pytlíčků, které krásně provoní celý náš pokoj. Keř má tmavě zelené, tuhé, lesklé a špičaté listy, které jsou velmi aromatické.


Více než 6jména byla . Keře myrty se dají dobře tvarovat. Myrta je posypaná bílými květy. Tento keř krásně kvete drobnými bílými kvítky, které v chladu zrůžoví a po odkvětu vytvářejí drobné bobule . Na svatbu by se také podle pověr neměla stříhat myrta z vlastní zahrady,.


Myrtu najdeme ji na jihu Evropy na slunečních místech. Myrty jsou stálezelené keře s nevelkými sytě zelenými listy a bílými květy s množstvím nápadně dlouhých tyčinek. Myrtu množíme během léta vyzrálými vrcholovými nebo stonkovými řízky s tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky