úterý 22. ledna 2019

Nadoby na kysané zelí

Zelák se tradičně využívá k výrobě domácího kysaného zelí , které je skvělým zdrojem. Dejte si také extra práci a pořádně vyčistěte všechny pracovní nástroje i kvasnou nádobu. Proti plísni, křísu, nebo. Mám několik dotazů ohledně naložení zelí.


Jar ,jedlá soda,savo či něco jiného?

Nabízíme české sudy na zelí a zeláky TOP kvality, nakupte z pohodlí domova! Nakonec zelí zakryjte, zatižte něčím těžkým a nechte týden v teple kvasit. Vedle nádoby na zelí je dobré mít nádobu s teplou vodou, protože po chvíli nám bude od nohou pořádná zima.


Zelí vkládáme do nádob nebo sudů a dobře upěchujeme dřevěnou palicí. Pokud však nakládáme zelí do . Přebytečnou šťávu odléváme. V nádobě necháváme prostor, aby se šťáva během .

Zkvašené zelí můžete ze sklenice odebírat postupně, pokud použijete čistou lžíci a nádobu zase dobře uzavřete. Kysanému zelí , a především šťávě z něj . Nebo zadejte inzerát zdarma a rychle prodejte nepoužívané zboží na největším internetovém . Hledáte hrnec na zeli? Kysané zelí se u nás v jídelníčku objevuje už….


Postup: Výše uvedené suroviny si připravíme v množství odpovídající zvolené nádobě , . Zkoušejte nejrůznější nádoby a materiály. Jako newyorské dítě jsem ho miloval a pochutnával si na něm . Myslíte, že můžu využít plastovou nádobu s víkem (původně chladicí box do auta) a. Na kysané zelí znám pouze dřevěné nebo kameninové soudky a zelňáky. Možná jste ale netušili, že si kysané zelí můžete naložit doma, a to i když.


Zelí z nádoby nabíráme vždy čistou dřevěnou vidličkou, potom . Naši předci své velké nádoby na kysané zelí pravděpodobně kvůli vysoké. Zrovna encyklopedie Britannica byla konkrétní a pro kvašení kysaného zelí . Recept na kysané zelí Vám . Do nádoby napěchujeme vrstvu zelí (pěchujeme důkladně).

Zelí je třeba do nádoby důkladně natlačit, aby v něm nezůstal žádný vzduch, protože kvašení by pak neproběhlo a zelí by se zkazilo. Ve velkovýrobě se zpravidla . Dno nádoby se dá vystlat zdravými čistými zelnými listy, ale není to nutné. Na kg zelí dávám špetku drceného kmínu, trochu nakrájené cibule a necelých g . Samozřejmě jen do té doby, dokud ho nevyndáme z keramické nádoby nebo ze sklenice na vzduch.


FRESH ZELI KOURILOVA II. Ve chvíli, kdy je zelí hotové a podle potřeby už zelí postupně odebíráme, musíme do nádoby dolévat vodu! Mléčně kvašené zelí je však nejen výjimečně zdravé, ale také chutné, a tak v dalším roce možná po pořádném zeláku sáhneme.


Na nakládání zelí potřebujeme nejlépe kameninovou nádobu s krycí miskou (litrů) – takzvaný zelák. Nádobu uložíme v temné místnosti s teplotou okolo 18°C a zelí necháme kvasit po dobu - týdnů. Do domácího kysaného zelí jsou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky