středa 9. ledna 2019

Presazovani hortenzie

Je to i případ hortenzie velkolisté (Hydrangea macrophylla – sk hortenzia kalinolistá) na našich fotografiích. Rostla na nevhodném místě a . Jak na množení a přesazování ? A jaké barvy květů mají jednotlivé . Výsadba a přesazování hortenzie. Pokud chcete hortenzii pěstovat v . Je možné přesadit starší hotenzii? Hortenzie - rok v nádobě nebo presazování ? Správný čas na hortenzii, která zbarví (ne)jen zahradu.


Asi nejznámější a nejrozšířenější u nás je hortenzie velkolistá (Hydrangea macrophylla). Proto raději vždy na podzim rostliny na zimu pečlivě . Poradíme vám, co hortenzie potřebují, aby se jim dařilo! Mnohdy máme hortenzie zažité jako rostliny, kterým se nedaří na plném slunci. Tato informace není zcela pravdivá. Zeminu nad kořeny přikryjeme vrstvou jehličí nebo slámy a rostlinu zakryjeme chvojím.


Charakteristika rostliny. Doba květů ‎: ‎Červen, Červenec, srpen, září Barva květu ‎: ‎bílá, modrá, krémová, růžová, vín. Tato rostlina dorůstá výšky až metrů (v závislosti na kultivaru).


Kdy je ideální doba na výsadbu hortenzie latnaté, živého plotu z ptačího zobu a přesazování. Poslechněte si podcast. Také probereme výhody a nevýhody velkých či . Re: Tavolnik, presazeni hortenzie , buxus. Tavolník mám na východní straně u domu a je hezkej. Na severní je kdoulovec, šeříky a pár keřů . Mladé hortenzie můžeme přesazovat i dvakrát za rok, vždy do větších nádob.


Přesazování hortenzií. V nich si namícháme směs rašeliny, písku . To vše je hortenzie , kterou v době jejího květenství na zahradě rozhodně nepřehlédnete. Pro hortenzie jsou charakteristické nádherné květy větších rozměrů nejrůznějších barev a typů.


Jedna z nejoblíbenějších rostlin zahrádek vám bude přinášet . Popínavá hortenzie je jediná kvetoucí liána schopná šplhat a zachycovat se na zdech bez opory, kvete od května až do července. Zachycuje se vzdušnými kořínky . Hippophae (rakytník), Hydrangea ( hortenzie ), Kerria (zákula), Kolkník – vyšší . Stanoviště – protože hortenzie mají rády vlhko a nesnesou vyschnutí substrátu, bude jim vyhovovat polostinné stanoviště. Využívá se pro přesazování a pěstování uvedených rostlin.


Substrát pro modré hortenzie je určen pro sázení a přesazování těchto kyselomilných rostlin. Po přesazení rostlin nedoporučujeme vystavovat rostliny přímému .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky