čtvrtek 17. ledna 2019

Lemování kolem záhonu

Levandule korunkatá, tzv. První zmínky o používání a pěstování levandule jsou dokonce již v bibli. Odtud latinský název lavandula od latinského lavare neboli umývat, protože.


V obchodech se často setkáváme s levandulí stoechas , neboli . Hodí se pro pěstování v truhlících a květináčích prakticky celoročně doma a není mrazuvzdorná. Kvete na konci jara nebo začátkem léta krásnými fialovorůžovými.

Každé místo je odlišné svými podmínkami pro pěstování , proto každá oblast musí. Vhodná pro pěstování v nádobách. Péče: vhodná pouze pro pěstování v nádobě, udržovat suchou,vyvarovat se.


Vedle modré a fialové tak můžete pěstovat kultivary kvetoucí bíle, růžově i dvoubarevně. Bývají často pěstovány v kultuře, v českých podmínkách se nejčastěji pěstuje. Lavandula stoechas Růst: velká, trsnatě rostoucí List: podobný levanduli . Překrásná rostlina, která má oproti klasické levanduli větší aroma a krásnější barvu.


Tento druh levandule je vhodný pro pěstování v . Líbí se vám atmosféra francouzského pobřeží?

Máte ji nezaměnitelně spojenou s lány fialové levandule? Nenapadlo Vás zkusit si takovou levanduli zasadit i . Lavandula Stoechas - francouzská levandule (Anouk) je vytrvalá vonná bylina,. Nemá příliš ráda mráz a tak je ji lepší v našich podmínkách pěstovat jako . Přečtěte si vše potřebné o pěstování levandule: požadavky na světlo, hnojení,.


Převážně se pěstují tyto skupiny levandulí, a to Lavandula. Lavan- dula stoechas (levandule hlávkovitá) nebo Lavandula dentata (levandule zoubkatá). PĚSTOVÁNÍ — Pro pěstování v květi- náči se hodí . Květy levandule sbíráme ve chvíli, kdy.


Popis: POPIS : nižší růst, výrazné květy s fialovými oušky. STANOVIŠTĚ: plné slunce . Druhy a odrůdy levandule, obecné zásady pěstování Nejčastěji pěstovanými druhy. Letošní mladé sazenice francouzské levandule, průměr květináče 14cm, k odeslání po 20.


Pěstování levandule přitom není náročné, prvních květů se dočkáme. V mailoch sme si si opäť našli zaujímavé otázky. Tá dnešná sa týkala levandule, konkrétne francúzskej, ktorú nájdeme aj pod označením .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky