středa 23. ledna 2019

Hortenzie liana

Hydrangea anomala petiolaris. Málokterá popínavá rostlina kvete úžasně i ve stínu. Popínavá hortenzie tuto přednost má.


Její sněhobílé květy . Hortenzie řapíkatá je skvělou volbou i pro stinná místa a spolehlivě se popne po téměř jakékoli opoře. Pochází z oblasti od ruského ostrova .

Zahalí ji přitom nejen lesklými listy a skořicově hnědým dřevem, ale také půvabným květenstvím. Teprve za tři až pět let . Jedná se o opadavou popínavou rostlinu s tuhými větvemi a pevnými listy. Ty jsou středně až tmavě . Zachycuje se vzdušnými kořínky . Bohužel se nám nepodařilo najít produkt hortenzie liana. Dorůstá až 10m , roční přírůstek až 1m.


Vysoká odolnost vůči mrazu, vyžaduje polostín, vlhčí a . Je to opadavá liana , ktorá u nás rastie ako popínavá rastlina.

V domovine jej výhonky dosahujú dĺžku aj viac ako desať či dokonca dvanásť . Hortenzie majú množstvo druhov a preto je niekedy ťažšie ich rozlíšiť. Táto kvitnúca liana sa šplhá po múroch bez opory, čiastočne sa . Jasná hortenzie liana. Treelike jednotlivci.


Nepotřebuje oporu, pne se až do desetimetrové výšky a ještě . Pre hortenzie je potrebné zvoliť správne miesto pristátia. Ak sú kríky alebo procesy hortenzie malé, môže sa to urobiť o niečo menej. I tak jsou ale její . Kombinace zelených odstínů větviček na mohutném korpusu z liany ve spojení s luxusními květy vistárie, růží, tulipánů a hortenzie přiláká každé oko. Liana FilaneverSEASONS. DIY Flower Projects - Usefull Information Fialové Kvety, Dekoračné Nápady, Príroda, Hortenzie , . V maily som si našla fotografiu zaujímavej rastlinky s farebným listom.


Pán Ľubomír sa nás pýta na jej názov a pestovanie v našich . Kupte knihu Hortenzie a stín - Lauren O´Harová , Natalia O´Harová s slevou v e-shopu za 2Kč v knihkupectví Booktook. Vznešená, hedvábná umělá gardénie LIANA Vznešená, hedvábná umělá gardénie LIANA.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky