pátek 25. ledna 2019

Přesazování dřevitých pivoněk

Okouzlující jsou i zajímavé dřevité pivoňky , které vyžadují o trošku jiný způsob pěstování. Pivoňky jsou vytrvalé byliny, polokeře a keře . Plané druhy dřevitých pivoněk. Další tipy pro pěstování pivoněk. Jak dřevité , tak i bylinné pivoňky rostou poměrně pomalu, takže v prvním roce po výsadbě bude mít rostlina jen . Pro výsadbu dřevitých pivoněk platí jiná pravidla.


Kořenový bal dřevitých pivoněk je třeba na zimu přikrýt chvojím, u pivoněk bylinných postačí, když je přikryjete jen první zimu po výsadbě. Rád bych přispěl do debaty na téma přesazování pivoněk. Sekce Mountan zahrnuje všechny dřevité pivoňky. Nesnášejí přesazování a rozrostou se téměř do dvoumetrové šíře. Více o pěstování, stříhání, výsadbě, zálivce, hnojení a přesazování na mém videu.


KOMENTÁŘ K VIDEU: PIVOŇKA DŘEVITÁ. Výběr stanoviště pro dřevitou pivoňku si vždy pečlivě rozmyslete, může na něm dělat radost desítky let. Listy se pak postupně mění a vybarvují, až dosáhnou zelené barvy.


Dřevité pivoňky patří k . Nejkrásnější květy mají dřevité pivoňky , které jsou i podstatně vyšší. Místo vybereme důkladně, nesnášejí totiž přesazování a často trvá i více . To i proto, že přesazování nemají rády. Proto po odkvětu odstraňujeme . Japonska, kde se jejich pěstování záhy ujali vynikající šlechtitelé a značně je zdokonalili. S dřevitými pivoňkami. Je důležité, aby rozdělená rostlina nebyla sázena hlouběji než na původním stanovišti.


Na jednom stanovišti mohou zdárně . A jelikož nemají rády přesazování , mohou zůstat na jednom místě až let. V sortimentu dřevitých pivoněk se objevují i ty se zelenými květy. Rozlišujeme bylinné a dřevité druhy.


Ty první je třeba sázet poměrně mělce. Jsou -li vysazeny hluboko, nekvetou. Na zimu je není třeba přikrývat, . Třebaže květy obou druhů vypadají velmi podobně, jejich pěstování i množení se výrazně liší.


První záznamy o pěstovaní dřevitých pivoněk jako léčivých rostlin pocházejí z Číny z východní. Do Japonska byly dřevité pivoňky dovezené v 8. Tato pivoňka tvoří dřevnatou strukturu, takže pomalu dorůstá do velikosti. Jak pěstovat bylinné pivoňky.


Pokud na přesazování a množení dělením dojde u bylinných pivoněk , . Paeonia herbacea - Duration: 3:59.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky