pondělí 28. ledna 2019

Jak pecovat o gerberu

Jak pečovat o pokojovou gerberu ? Udržet gerberu v květináči dlouhodobě hezkou je umění, říká. Než si řekneme, jak gerberu pěstovat, podíváme se na její původ. Dostali jste gerberu v květináči?


Gerbery v květináči zaznamenaly nedávno velký boom. Jsou krásné, dlouho .

Jde o vytrvalé byliny s přízemní růžicí listů. Jedním z mála profesionálních pěstitelů gerber u nás je pan Vladimír . Při pěstování vlastní zeleniny a ovoce každý zahrádkář usiluje o co nejvyšší kvalitu svých výpěstků . Doma můžete pěstovat více než sto květin, na které jsme zvyklí vidět na osobních pozemcích. Gerbera, favorit mnoha zahradníků, nebyla výjimkou.


Jak se starat o vnitřní gerbery? Péče o gerberu v květináči není nijak zvlášť obtížná. Při koupi květiny nebo obdržení dárku by však měl vlastník vědět, že rostlina, .

Je to ovšem vcelku náročné. Tato rostlina původem z jižní Afriky ve své domovině roste na suchých suťovitých půdách. I u vás doma v květináči . Rostlinu umístet do světlého a dobře větraného stanoviště. V létě můžete dát gerberu za okno, balkon anebo terasu, kde jej však přistiňujte. Jedná se o obdobná místa jako pro zimování kaktusů a sukulentů.


Barevné gerbery: Marnivé krásky v květináči (Zdroj: Prima FTV). Odkud tyto něžné květinky jsou a jak pečovat o řezané gerbery? Tip 1: Vše o Gerber: jak pečovat o Gerbera květ - jeden z nejvíce populární v posledních letech trvalky vzhledově podobá pampeliška velký.


Ozdobte dům květinami, nebo jak se starat o gerberu doma. Jak vodu a hnojit rostlinu? Optimální teplota a doba trvání. Rostlina je nenáročná, ale ne všichni milovníci květin vědí, jak se starat o gerberu v hrnci.


Je třeba vzít v úvahu některé funkce péče o tuto rostlinu v interiéru. Co vše je nutné udělat proto, aby rostlina prospívala? Pěstování malých vyšlechtěných . Prosím, jak mám ošetřit gerberu po odkvětu (koupena v květináči), aby příští rok opět kvetla?

Nevím, jak se starat o hrnkové gerbery mini? Poslyšte tedy rady, jak se starat o gerbery v květináči, abyste se z jejich krásných květů mohli těšit co nejdéle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky