pondělí 29. října 2018

Měsíční jahody semena

Můžete si vybrat z více odrůd měsíčních jahod. Semena vysejte do misek nebo sadbovačů s lehkým substrátem nebo perlitem. Ze semen se pěstují takzvané měsíční jahody.


Starší odrůda Rujana plodí celý rok, její plody jsou voňavé a sladké skoro jako plané lesní . Poněkud netradiční jsou jahody se žlutými plody. Druhů měsíčních jahod je celá řada, od těch nejmenších po větší. Kde koupit sazenice nebo semena ? Měsíční jahody jsou drobné a velmi připomínají lesní jahůdky. Navíc plodí po celé léto a snadno je vypěstujete ze semen.


Prodáváme jako rostlinu v květináči 9cm. Popis: Vyvtrvalá a stálé plodící odruda tzv. Velmi se podobají drobným . Velice krásná semena paní Pokorná. Lenka Matejováyears ago. Mám semena měsíční jahody Rujana na netu jsou ale protichůdné informace.


Jinde se píše že semene v dubnu dát rovnou do truhlíků stačí . Semínka vyséváme na povrch zeminy, jen mírně zapravíme neboť světlo urychluje klíčení. V další části videa vidíme . Návod na pěstování měsíčních jahod naleznete zde. Semena vyséváme v únoru do truhlíků, a nechejte klíčit při teplotě – 24°C. Rostliny přepichujeme . Nemáte dostatek prostoru, k dispozici je jen truhlík, a přesto byste si chtěli vypěstovat něco, na čem si pochutnáte? Vyzkoušejte měsíční jahody.


Pouze měsíční jahody se tradičně pěstovaly ze semen. Odrůda RUJANA plodí celý rok, její plody jsou voňavé a sladké skoro jako plané lesní jahůdky. Pro pěstitele je důležité, že měsíční jahody se nemnoží vytvářením výběžků,.


Na týž spůsob zasíwá se semeno i do kwětníků (krahulí). Lesní jahody známé nejen jako měsíční , ale i zahraniční literatuře vedeny. Pěstujeme ji ze semen , které si nejprve předpěstujeme v pařeništi, . Neodnožující odrůda lesní jahody , opakovaně plodící, plodná, odolná vůči mrazu. Má velké, podlouhlé a aromatické plody, velmi chutné.


Stanoviště: Výsev semen. Stále rodící odrůda měsíční jahody RUJANA má zářivě červenou barvu a na povrchu je osetá žlutými semínky. Dužina je velmi aromatická, šťavnatá a sladká. Bývají zdravější a vitálnější než množené vegetativně.


Stáleplodící odrůda jahodníku, známá jako jahodník měsíční. Fragaria vesca - prodej semen divokých jahodníku Chcete mít doma lesní jahody ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky