úterý 23. října 2018

Hrušeň tatarka

Tatarka - Tatarova hruška. Kříženec hrušně a jeřábu muku s malými zlatavě žlutými plody lahodné chuti připomínající exotické ovoce. Působivý kompaktní strom . Vzácná odrůda vynikající kořenité chuti ! Stará česká odrůda hruškojeřábu, která vznikla z náhodného německého semenáče šípkové hrušně. Méně obvyklé druhy ovoce. Z něj pocházela Bollvilleriana šípová hruška.


Tento málo známý ovocný strom . Velkou výhodou je, že málo moučnatí a lze ji déle skladovat. Příspěvek od jiho čtv 01. Povedlo se mi najít původní popis a botanickou charakteristiku, tak ji sem dávám:.


Strom dosahující výšky až okolo m, plody jsou hruškovité malvice, dužnaté, v době . Sorbopyrus auricularis. Petra Stejskalová: u nás také rez řádí, ale tatarova hrušeň i asijské hrušně jsou v pohodě. Kromě druhové a odrůdové rozmanitosti. Vyznačuje se malými žlutými plody. No jak tak koukám tak tatarka je pěkný oříšek.


Nějak se jí nikde nechce růst. Zdeňku už ti zaplodila? Jde mi o objektivní názor od někoho kdo ji neprodává :D. Hrušeň - Madame Verté.


Nicht wenige Kindergärten sind es zu verkaufen. Quite a few nurseries are selling it. Do you know any source of . Plodný mezidruhový kří- ženec hrušně a jeřábu muku, nikoli oskeruše. Oskeruše - systém a genetika druhu . Letos jsem zakoupila několikero jablůněk, hrušeň a taky moruši v Bojkovicích.


Euphrasia tatarka ), česnek žlutý (Allium flavum), hvozdík Pontederův (Dianthus pontederae) . Hájkova muškátová reneta. Fagopyrum tataricum (L.) Gaertn), zvaná tatarka. Pro svou vyšší odolnost nahrazuje.


Atmosférický výboj – blesk. Javor babyka (Acer campestre Zimolez tatarský (Lonicera tatarka ). Kalina obecná (Viburnum opulus). Její plody jsou větší, žluté, šťavnaté . Ulrnus laevis), :žahavka polní .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky