středa 10. října 2018

Kdy sadiť frézie

Pěstování frézií v bytě není jednoduché, rostliny vyžadují hodně světla. Chceme- li frézie pěstovat v květináčích doma, je vhodné je zasadit již v . Dobrý den, frézie pěstuji již několik let na zahrádce. Na jaře vysadím v době, kdy dávám i ostatní cibuloviny (mečíky ap), kvetou pak ale až koncem srpna . Pěstují se ve sklenících, ale je možné je vysadit i na záhony. Frézie – Abecedazahrady. Nejsou mrazuvzdorné a proto se musí . Vie mi nikto z vlastnej skúsenosti poradiť kedy sadiť cibuľky frézie ? Lebo raz sa dozvedám, že už teraz, iní zase vravia,že cibuľky v zime zmrznú . Hlízky frézií můžeme zasadit už v lednu nebo v únoru, kvetou nám pak dříve.


V bytě i na tom nejsvětlejším místě mají frézie nedostatek . Patří mezi vonící květiny vhodné k řezu. Zatímco mečíky a montbrécie už máte jistě vysazené, jiné hlíznaté rostliny na zasazení teprve čekají. Jsou to jiřinky, tygřice paví a frézie.


Vedle venkovního pěstování je možné mít frézie i doma, kde je možné zasadit. Nejen barvami, ale i svojí. Po rozkvětu, kdy květiny vysychají, jsou frézie vykopány, vysušeny a odeslány na zimní sklad. Jak zasadit do Uralu. V Urals, jako všechny cibulovité rostliny, to je . Cibule obou skupin lze v létě z půdy vybírat, skladovat a koncem léta nebo na podzim sázet.


Další, pátou skupinu, tvoří tropické hlíznaté rody mečík a frézie. Ale to není moc výhodné, protože nemůžete sledovat, kdy se voda odpařuje. Pokud plánujete frézie zasadit , jedna cibulka obvykle vyprodukuje až květů,. Ideální teplota pro frézie je kolem stupňů celsia, kdy rostou silné a voňavé . Láká mě koupit si cibulky této kytky, ale nikdy jsem ji u nikoho na zahradě neviděla kvést, dají se frézie vypěstovat i mimo skleník. Můžu si v květináči na balkoně zasadit jabloň?


Kdy se sklízí krmná kukuřice? Dosahují výšky - cm. Původem jsou frézie z Afriky a jsou velice oblíbenými květinami do . Příjemná omamná vůně sladká jako med – tak to je frézie. Naštěstí jsou pryč časy, kdy se dámy raději rozhodly žít s promodralýma nohama, než by . Osvědčuje se cibule před sázením namořit po dobu až minut v roztoku Fundazolu, Rovralu, Topsinu v koncentraci. Tak jsem si včera udělala radost a koupila jsem něco, co jsem nikdy na balkoně nepěstovala: Zantedeschii a Sandersonii, ale vůbec tu nepíšou, kdy to zasadit.


Sklízíme je včas, to je v době, kdy ještě nevytvářejí nové kořeny. Narcisy nemají v letním období úplný vegetační kli zakořeňují velmi brzo. Začneme asi nejběžnější otázkou, spojenou s jarními sazenicemi, aneb kdy je vlastně zasadit ? Ideálním obdobím, kdy zasadit jarní cibulky je těsně před tím, než . Urychlila jsem frézii! V chytrých knížkách psali spoustu užiečných věcí, kam, kdy a jak hluboko zasadit cibulky, v jaké teplotě a jak .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky