pondělí 15. října 2018

Jak pěstovat dosnu

Batáty neboli sladké brambory jsou kořenové hlízy tropické rostliny známé pod názvem povijnice batátová (Ipomoea batatas) či jedlá. Tyto hlízy mohou mít různé. Batáty mají rády teplo, u nás se pěstují ve vinohradnických oblastech, při poklesu teploty pod °C zastavují růst.


Potřebují tedy teplé a slunné . Pěstování batátů vůbec není složité, pěstují se stejně jako brambory. Jen budete potřebovat dostatečně velký pozemek na slunném místě. Pokud pěstujete brambory, proč byste si nevypěstovali také několik batátů (tedy sladkých brambor)?


Jako bonus rostou batáty s krásnými listy a . V našem podnebí se batáty dají pěstovat jen podobně jako rajčata – vysadit ven, až pominou jarní mrazíky. Mráz jim totiž rozhodně nesvědčí, . Do Evropy dorazily batáty dříve než brambory! Původ má povijnice batátová latinsky označovaná jako Ipomoea batatas v tropech, konkrétně v . Krátká charakteristika batátů. Batáty jsou plody tropické či subtropické rostliny povijnice batátové.


Pěstují se tradičně hlavně v subtropech a . Nevíte jak pěstovat batáty ? Jsme odborníky na pěstování batátov. Klasické brambory na zeleninovou zahradu rozhodně patří. Indiáni, kteří pěstovali povijnici, ji nazývali batatas a bramborám říkali. Povijnice batátová vyžaduje dlouhé vegetační období, ovšem nesmí před sklizní mrznout. S pěstováním proto začínáme v . Jak si vypěstovat batáty na zahradě.


Omrzely vás klasické brambory, které mají pro organismus nezpochybnitelný pozitivní přínos? Pak si jídelníček zpestřete sladkými brambory – batáty. Batáty nejsou botanicky příbuzné pravým bramborům, ale oboje pochází ze Střední. Batáty , sladké brambory: recepty a pěstování - Užitková . Mohl by mi někdo poradit, jak pěstovat sladké brambory - batáty a zda je případně možné si někde objednat sadbu. Současně bych se chtěl . V obchodech objevujeme stále nové ovoce a zeleninu.


V čem jsou batáty výjimečné a jak je připravit? Sladké brambory neboli batáty jsou plody rostliny, která se jmenuje povijnice batátové z čeledi svlačcovitých. Jedná se o výživnou zeleninu . Do Európy sa bataty dostali hneď s prvými Kolumbovými objavnými výpravami,. Před vysázením do ní přidejte zralý kompost či jiné organické látky.


Brambory a nebo batáty? Vhodná doba pro vysazování batátů je na počátku května, . Běžné brambory zná snad každé malé dítě. Existují však odrůdy, které se nazývají jako batáty , a ty jsou charakteristické nasládlejší chutí, a také . Pokud byste si chtěli pěstovat batáty na své zahrádce, není to žádný problém.


Předpěstované výhonky z hlízy zasadíme na . Přečtěte si více o jejich pěstování. Všeobecně o batátech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky