pondělí 15. října 2018

Jak sázet semínka levandule

Chcete, aby vás levandule odměnila záplavou velkých květů? Ať už ji budete pěstovat ze semínek nebo sazenic, poradíme vám, jak na to. Nikdy ho nenechte vyschnout, semínka by zaschla a nevyklíčila.


Poradíme Vám, jak na pěstování levandule. Semena je možné vysévat na záhon již na podzim, nebo je dost možná i snazší .

Výběr levandule k pěstování závisí také na tom, jak rostlina zvládá mrazy. Dobře přezimuje například u nás klasická levandule lékařská, kdežto . Kdy a jak rozsadit levanduli? Pěstík Ti bude posílat co dělat jak tvá levandule poroste! Semena levandule vyséváme na jaře, ideálně v únoru a březnu, do misky nebo truhlíku. Pěstujeme při teplotě okolo °C.


Jak množit levanduli? Ta si v pařeništi předpěstujete po dobu pěti týdnů.

Levanduli můžeme sázet ze semínek. Pak je vysázíme na záhon do . Diskuze: vysadba levandule , jak hluboko zasadit semena ? Dobry den , chtel jsem se zeptat, jak hluboko mam zasadit semena levandule do pareniste. Vzrostlejší rostlinky lze sázet do země v průběhu srpna a září. Domácí sauna – jak ji postavit a co vás to bude stát.


Nastanou-li mrazy o teplotách menších jak – °C, pak je potřeba chránit kořeny levandule buď zasazením do. Semínka klíčí za týden až čtrnáct dní. Především se ale jedná o rostlinu, již si můžete doma vypěstovat bez . Mnoho lidí mi najaře říká jak jim to či ono přes zimu zmrzlo. Pravda je však často taková, že rostlinky uschly. Pokud není substrát zmrzlý na kámen . Drobná semena pouze lehce zapravte do výsevního substrátu, nikdy je . Chcete-li začít s pěstováním levandule lékařské ze semínka , je to samozřejmě možné.


Jen počítejte s tím, že na první kvítky si chvíli počkáte. Kdy stříhat, sbírat a sušit? Přidáme i užitečné informace o tom, jak sázet levanduli, jak ji.

Pěstování levandule od semínka je docela náročné, ale pokud patříte k . Rady, návody a informace pro pěstování. Ukážeme vám i choroby a škůdce. Praktické rady a doporučení pro seniory, jak se chovat v tomto období a jak minimalizovat riziko nákazy . Tu ale musíte na zimu uklidit, jinak levandule promrzne a uhyne. Ceny vzrostlejších sazenic nejsou právě nejnižší a tak stojí za to zkusit si tuto . Zejména víceleté bylinky, jako levandule , máta nebo šalvěj jsou pro . Roste do větších rozměrů, keříky je tedy vhodné venku sázet alespoň s 60cm .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky