čtvrtek 11. října 2018

Dřepčík likvidace

O nějaké intro k dřepčíkům asi nic moc nikdo nestojí. Na brukvovité zelenině způsobují škody čtyři druhy dřepčíků. Dřepčíci škodí na všech druzích brukvovitých rostlin, přednost však dávají těm druhům,. Dřepčíci si pochutnávají hlavně na listech brukvovité zeleniny, ale napadají i. Zajímavé je, že pokud větší napadené listy košťálovin necháte zkvasit, pak touto naředěnou zapáchající jíchou můžete dřepčíky také odpudit.


Poradíme vám jak se v takovém případě dřepčíků zbavit. Pokud vlastníte zahradu, jistě sami řešíte stále otázku likvidace zahradních odpadů. Decis Protech ovoce a zelenina je insekticidní přípravek k hubení živočišných škůdců jako jsou mandelinky, mšice, vrtule, květopas, obaleč, dřepčík a další savý . Jeho likvidaci jmse zachytili v totmo videu. V jarním období je možno zaměnit larvy dřepčíka olejkového s larvami krytonosců, které jsou na rozdíl od larev. Dobrý den, tak za A) dřepčíci nesnášejí vlhko- vydatně rostliny zalévejte.


Likvidace brukvovitých plevelů na orné půdě. B) Přírodní postřík z rebarbory. Listy natrhat na kousky, v hrnci přelít . Velmi nepříjemní jsou především dřepčíci. Tito malincí černí broučci, již se na světle lesknou, dokážou vytvořit velmi rychle kolonie, jichž se zbavuje neskutečně . Brouci přezimují v horní vrstě půdy a na jaře se rozlezají na rostliny. Samice dřepčíků potom po krátk době . Malí brouci s nohama uzpůsobenýma ke skákání přezimují ve starém listí a trávě.


Sůl je asi nejhorší možný způsob likvidace plzáků. Dřepčíci rodu Phyllotreta se vyskytují stále hojněji a jejich škodlivost. Nejlepší prevencí proti dřepčíkům je důkladná kontrola záhonů,.


Psylliodes chrysocephala) – rezistence k neonikotinoidům. Agrotechnika ( likvidace zelených mostů), hledání zdrojů infekce. Ochrana: likvidace výdrolu, střídání plodin, insekticidy. Larva:oligopodní, dorostlé.


Máta od návštěvy zeleninových záhonů odrazuje dřepčíky a běláska. Pomáhají s likvidací spousty škodlivého hmyzu a dokonce i malých . V průběhu vegetace je pak důležitá likvidace plevelů. Decis Mega Protec ml - dřepčíkům , obalečům, pilatkám, květopasům, mandelince. Proč se v zimě množí svilušky a jak se jich zbavit. Rapidním zvýšením zálivky se lze menšího . Máta peprná svou silně aromatickou vůní odrazuje dřepčíky a bělásky.


Levanduli se vyhýbají býložravé ploštice. Způsob ochrany: postřik, využití biologických přípravků k likvidaci vajíček . Použijte proti hmyzu jeho smysly. Vsaďte na žluté lepové šipky, na které sednou jako na lep molice, smutnice, vrtule, dřepčíky , nosatci, létává imaga mšic i .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky