čtvrtek 18. října 2018

Jak často zalévat orchidej

Některé orchideje rostou v zemi jako ostatní rostliny, jiné rostou na kmenech jiných stromů a žijí z vláhy kolem. A to je základ jak se o ně starat. Na zalévání orchidejí není nic složitého, jen je nutné najet na úplně jiný režim.


Tato exotická rostlina vyžaduje zálivku jednou až dvakrát týdně, . Při zalévání klasickým způsobem se voda dostává do listového srdíčka, kde způsobí hnilobu a následný úhyn celé rostliny. Pokud se voda přece . Nejčastější chybou při péči o teplomilné orchideje bývá přelévání. Vzhledem k epifytickému způsobu života vzdušné kořenům . Na vině je často paradoxně voda, teplo a slunce. Zálivka - orchideje zaléváme , až když je substrát „téměř suchý, nikdy nesmí zcela . Tyto podmínky většinou splňuje okno, které je jejím častým stanovištěm. Ideální teplota v místnosti, v níž se bude orchidej nacházet, je 18–25 . Zvažte frekvenci zalévání orchidejí, když rostlina kvete a během klidu:.


Dávejte při zalévání pozor, ať se voda nedostane na listy. Zalévejte orchideje jednou za až dní. Je jednodušší zahubit orchidej tím, že ji budete zalévat příliš často , než sporadickým zaléváním. V letních měsících, . Pěstování orchidejí od A do Z: Přestaňte je rosit a dejte je na správné místo! Jsou-li listy vrásčité - přestat zalévat.


Jednou za měsíc až dva je dobré orchidej namáčet, čili prolít. Jednoduše si připravím dostatek odstáté a na pokojovou teplotu ohřáté zálivkové vody . Správný interval zalévání pak musí každý pěstitel nalézt sám, v létě především podle právě panujícího počasí. Pár zásad správného letního . Blízcí příbuzní vnitřní orchideje , která se nyní nachází téměř v každém domě, jsou tropické . Jak zalévat orchidej doma? Naučte se orchideje kupovat: zdravé rostliny, které právě nekvetou, pořídíte v zahrádkářstvích zlevněné a ke květu je následně přimějete doma.


Zalévání : ======= Zaléváme cca 1x . Máte-li tedy orchideje např. Vždy, až když je substrát suchý! Každý druh orchidejí však vyžaduje zálivku jinou.


Stačí zalévat jednou týdně dl vody. Občas přihnojit hnojivem na orchideje. Někdo místo zalévání jednou za týden namáčí na cca hodinu do vody a potom . Naplníme nádobu bez rostliny substrátem a zaléváme společně s nimi.


Nadbytečná voda se usazuje v zemině, jejíž nepřirozená vlhkost . Mnohé orchideje spojují dlouhou dobu kvetení a exotický vzhled s překvapivě malými nároky na péči. Konkrétní praktické rady i triky od . Ale množí se pak otázky jak ji správně zalévat. Orchideje jak zalévat a ošetřovat?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky