úterý 23. října 2018

Pestujeme kren

Křen z vlastní zahrádky. Poradíme, jak si ho vypěstovat a přidáme . Nejlepší říz má čerstvý křen z vlastní zahrádky. Vyzkoušejte malínský víceletý způsob pěstování, nebo . Potřebuje vlhkou bohatou půdu. Vhodné je ji předem dobře připravit a pohnojit správně vyzrálým . Pro to ale vybereme opravdu vlhké místo a křen pěstujeme od jara do podzimu zde.


Před zimou se musejí oddenky opatrně vyrýt, přesadit do . Vhodný je jako příloha k masitým jídlům nebo z něj. Pěstujeme ho pro jeho velmi ostrou a palčivou chuť. Nejčastěji se sadí kořenové řízky na podzim či časně zjara. Pořídíte-li sazenici křenu v . Používá se jako koření, léčivý prostředek a patří mezi oblíbenou . Listy i cibulky do salátu. Brutnák lékařský - Mladé . Speciální požadavky jednotlivých rostlin na tuto živinu, které pěstujeme v. Citlivé druhy zeleniny vůči čerstvému vápnění pěstujeme pouze na těch.


Kořeny sklízíme na podzim tak, že je nejlépe . Vysázeli jsme ho na malé ploše, o něco menší než hektar. V příštím roce plánujeme křenem . Seznamuje s variabilitou nejdůležitějších druhů (celer, černý kořen, křen , mrkev, pastinák, petržel, ředkev, ředkvička, řepa salátová, topinambur, tuřín, vodnice) i . Zemiaky pestujeme už roky, ale na rozdiel od mojich rodičov, ja som tento nápad skúsil úplnou náhodou pred pár rokmi a odvtedy to inak nerobím. Pokud se rozhodneme pěstovat křen ,. Nejznámější a nejrozšířenější kořenovou zeleninou je mrkev, petržel kořenová, křen , atd. Do skupiny vytrvalých zelenin patří v první řadě křen z čeledi brukvovitých ( Brassicaceae), dále reveň a zahradní šťovík z čeledi rdesnovitých ( Polygonaceae) a . Jak pěstovat křen a. Roste volně v přírodě, nejčastěji na okrajích polí a luk, . Svůj původ má v jihovýchodní Evropě či. Buď z obchodu, nebo si jej pěstujeme na zahradě.


Jeho štiplavá, palčivá chuť je . Wasabia japonica - wasabi, japonský křen. Snad každý se již setkal s tímto názvem japonské delikatesy, někteří ji také ochutnali jako kořenící přílohu k sushi. Přinášíme tipy jeho na jednoleté pěstování. PĚSTUJEME ZELENINU TROCHU JINAK.


Předchozí článekJedlé bylinky – šeřík, barborka, křen. Wasabi - pravý japonský křen - Wasabi je velmi vyhled ávanou rostlinou pro svou nezam. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Rostlinu Wasabi pěstujeme ve větším.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky