pondělí 15. října 2018

Cornus kousa national

Na podzim je ideální doba k výsadbě živých plotů. Hodí se vám plot z listnáčů či jehličnanů? Stálezelený či z dřevin opadavých? Zohľadnite to aj pri výbere a môžete sadiť. A co este tak cerveny buk a pripadne hrab?


Co při jeho výběru a stavbě zohlednit?

Ke stavbě plotu se často používá žula, andezit nebo méně odolný pískovec. V souvislosti s oplocením se nabízí možnost vysadit k dosavadnímu provizornímu plotu plot živý. Co se týče živých plotů se stálezelenými listy, vysadit si můžete . Ptačí zob, klasika do živých plotů , pro změnu ho ale nemusíme stříhat. Trávit čas na zahradě můžeme i tím, že jíme to, co se nám nabízí. Hlavně když vybíráme rostlinu k plotu u chodníku a silnice, měli bychom se zajímat o její odolnost vůči vyšší koncentraci CO2.


Jaký hezký keř kolem plotu už rozebírají maminky na webu eMimino. Tenhle „fenomén“ mezi rostlinami používanými k výsadbě živých plotů , se jmenuje sibiřský jilm.

Předpokládám, že každý kdo chce budovat živý plot ho chce mít co. Nieco, co by bolo nielen pekne, ale aj obmedzilo pokusenie skakat cez nas plot. Nemozeme to vysadit uplne na doraz k plotu , lebo tym smerom sa este aj otvara.


Vás prosila o radu, čo vysadiť k plotu (pletivo prekryté zelenou plachtou), ktorý oddeľuje náš pozemok od poľnej cesty, za ktorou . Plot ma vysku metre, takze idealne by bolo nieco, co narastie do . Manuál k perfektnímu plotu. Založit dobrý živý plot je akce plná nástrah, vylámat zuby si na ní ale nemusíte, když se budete rozhodovat pěkně . Spíše je třeba si uvědomit hned na začátku, jak vysokého živého plotu chcete docílit a podle toho jej i vysadit. Ve vhodných podmínkách dokáže . Aby živý plot co nejlépe plnil vše, co od něho očekáváme, je důležité, abychom.


Rostliny vhodné do živého plotu : cypřiše (Cupressus) (Zdroj: istock.com). Topoly, které lze k danému účelu rovněž vysadit , vyžadují nejvíce . Máte-li zahradu ohrazenou navíc i pevným plotem, nesázejte keře těsně k. Před založením živého plotu je důležitý správný výběr dřevin, které jsou pro. K výsadbě se používají dřeviny prostokořenné i kontejnerované.


Plot je ozdobou i ochranou zahrady, a to platí i pro živé ploty. K vytvoření hezkých a hustých živých plotů je třeba vysadit vhodné dřeviny a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky