středa 12. září 2018

Trvalky do předzahrádky

Předzahrádka má dotvářet estetický rámec a zdůraznit vstup do domu. Obojí můžete vyjádřit hned u vstupu do svého domova. Základ předzahrádky u venkovského stavení vždy tvořily trvalky. Jedná se o zcela nenáročnou trvalku známou v mnoha barevných . Ak máte predzáhradku situovanú v polotieni, táto aromatická trvalka je do nej ako stvorená.


Nádherne a bohato kvitne.

Dokonca, čím je staršia, . Na malých plochách přebírají funkci dominantních prvků keře, trpasličí dřeviny nebo trvalky. Správný výběr ve vztahu k stanovištním podmínkám. Namísto stromků s kulatou korunou střeží vchod do domu objemné nádoby s kvetoucími trvalkami. Na výšce jim přidávají zapíchané výhony z . Listnaté keře: Cornus mas, Corylus.


Vjezd ze dvora do záhumennízahrady zdobí pás vyšších trvalek. Příkladový sortiment rostlin .

Na severní stranu, do polostinné nebo stinné předzahrádky ➀ ➁ ➂ ➇ jsou vhodné návrhy ➙ záhony č. Co to je předzahrádka , asi není potřeba nijak složitě vysvětlovat. I na ní můžeme pěstovat. Velkolisté hosty se dobře hodí do stinných městských předzahrádek ( Zdroj: Daniela Dušková). Patří sem řada květin, bylinek, jedlých rostlin, kvetoucích trvalek , trvalky dobře . Mezi trvalkami se objevovaly především starší druhy květin, které se dnes opět vrací do povědomí.


Dobře a přátelsky také vypadají osázené nádoby u vchodu do domu. Jak založit jednoduchou předzahrádku s nádhernými rostlinami, vám ukáže. Díky třem nepravidelně rozmístěným zimostrázovým keřům stříhaným do tvaru koule se. V létě zafungují jako věrní společníci kvetoucích trvalek , jako je červená a . Do predzáhradky preto vyberáme rastliny, ktoré spĺňajú tieto náročné. Základem venkovských předzahrádek byly vždy trvalky.


Ty byly vybírány a vysazovány tak, aby kvetly od jara až do podzimu, ale též tak, aby . PŘED DOMOVNÍMI DVEŘMI, ale uprostředzahrady Malinká předzahrádka. Vonné druhy naše babičky a prababičky používaly nejen do prádla, ale i pro ovonění. Stejně jako kdysi je předzahrádka vizitkou zahrady a chloubou. Patří na ni především květiny – trvalky , letničky, cibuloviny s několika .

Od jara do podzimu kvetoucí záhony trvalek i keřů před pražskou bytovkou či barevné a vonící předzahrádky v ulici řadových domků, kde je . Do předzahrádky čili výkladní skříně domu a zahrady se sázely pivoňky,. Nápady Do Zahrady, Ornamentální Traviny, Bylinková Zahrada, Léčivé Rostliny, Zeleninová Zahrada, Zahradničení, Příroda, Ovocná Zahrada, Zahradnictví. Navíc vstup do domu může být zvýrazněn vysazením malých stromků, keřů, trvalek nebo popínavých rostlin. Chodník však rozdělil plochu předzahrádky na . Jsou pro ni typické hlavně barevně kvetoucí dřeviny a trvalky.


Vlastníte-li větší předzahrádku , umístěte do ní lavičku, na které se za slunných dní rádi posadíte . Pokvete to cely rok, pece nulova jen v podobe jarniho odstraneni stariny trvalek. Trvalky to pekne zarostou. Pokud předzahrádka ústí do méně frekventované venkovské cesty, může nás překvapit. Na rozdíl od sešněrovaných předzahrádek , založených na trvalkách s .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky