středa 26. září 2018

Finsky domek horni sucha

Fazolky ve sladkokyselém nálevu. Nálev: Na litr vody dl octa 1g cukru g soli. K přípravě použijeme mladé fazolky s měkkými semeny. Vaříme je v osolené vodě asi – minut (na skus).


Asi polovinu uvařených fazolí přidáme do základu polévky, . Skvělé jsou restované fazolky na ghí, ale pokud máte větší množství můžete si je zamrazit anebo jako já zavařit. Na to až se zima zeptá :). Zelené fazolky navíc obsahují hodně vitamínu C, kyselinu listovou a spoustu rostlinné vlákniny. Pro zavařování jsou vhodné fazolky žlutoluské nebo zelenoluské. Také máte najedou úrodu zelených fazolových lusků a už nevíte na jaký způsob je upravit, aby to nebylo stále stejné?


Pokud už jste vyzkoušeli fazolky dušené, . Sterilované fazolky v sladkokyselém nálevu příprava receptu: Příprava receptu Sterilované fazolky v sladkokyselém. Takto dělají fazolky v kyselém nálevu u Moniky Slezákové. Více o zavařování : Konzervace, zavařování , sterilace. Z mladých fazolek odstraníme vlákna, stopky a špičky, dobře je opláchneme 2. Vložíme do vařící osolené vody, vaříme asi minut, pak fazolky.


Ahoj-budu zavařovat fazolky -někde píšou, že se musí zavařit vícekrát-cca 3×, někde zase, že jen jednou. Máte někdo zkušenost? Já je vždycky mrazila, ale už.


Tématické fráze: zavařování fazolových lusků zelené fazolky. Postup je úplně stejný jako u fazolek ve sladkokyselém nálevu, rozdíl je jen v nálevu a způsobu zavařování. Na co jsou takto upravené fazolky vhodné? Podzim se blíží mílovými kroky a na zahrádce již ve velkém sklízíme fazolky. Máme je rádi lehce osmažené na . A když se dobře uvaří, jsou.


Z fazolek dělám barevný salát. Pěstuju zelené, žluté a fialové fazolky (ty fialové bohužel při zavařování zezelenají), otrhám, pokrájím na cca 2 . Vynikající sladko-kyselý nálev bez vaření na zavařování rajčat, okurek, zelí, cukety, cibulky nebo zelené fazolky. Je opravdu velmi jednoduchý a zvládne ho . Každoroční zavařování okurek. Zavařování , nakládání. Určitě znáte zelené fazolky jako přílohu se slaninou a česnekem.


Ale vřele vám doporučuji zkusit tento recept, který jsem si zamilovala v Řecku. Jak zavařit česnek a fazolky. V seriálu o zavařování pokračujeme česnekem a fazolkami , tedy plodinami velmi chutnými a hlavně zdravými.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky