pondělí 24. září 2018

Druhý orchidejí

V klasických celoročně vytápěných bytech se bude dařit zejména orchidejím druhu Phalaenopsis, dále Vanda a některým zástupcům rodu . Druhá skupina vyžaduje naopak celoročně vyšší teplotu, pouze k podnícení kvetení na několik týdnů teplotu kolem °C. Do druhé skupiny patří druhy , které ve svém přirozeném prostředí rostou přichycené na větvích a kmenech stromů nebo na prudkých skálách . Přestože jsem poslední dva roky našel jen čtyři další druhy českých orchidejí pracuji na svém projektíku dál. Při koupi se doporučuje dobře si vybírat druh.

Ne všechny druhy jsou totiž vhodné pro začátečníky. Pro pěstování orchidejí doma jsou určitě nejvhodnější . Za okny mnoha domácností jsou vidět celé sbírky orchidejí , nejčastěji nenáročných můrovců. Podívejte se ale, kolik dalších nádherných druhů existuje - a to ani . Jsou zde orchideje které jsem ještě neviděla i známé, ale vzácné a zvláštní, snad se Vám zalíbí.


Do třetí skupiny orchidejí patří takové druhy , které jsou na mykorhize závislé . Některé druhy jsou nezelené a vyživují se pouze parazitováním na některých . V rámci rodu Phalaenopsis rozlišujeme asi různých druhů , které jsou převážně epifytické.

Většině terestrických orchidejí však při. V této čeledi je kolem tisíce rodů a až tisíc druhů. Genetická nestálost vstavačovitých rostlin umožnila jejich křížení nejen mezi druhy , ale i mezi rody. V tomto článku jsem se pokusila vypsat nejznámější a nejpěstovanější druhy orchidejí. Informací o těchto druzích je daleko víc,snažila jsem se . Nabízíme Vám botanické druhy orchidejí a křížence v nejvyšší možné kvalitě.


Všechny orchideje buď pocházejí z matečních rostlin pěstovaných v našich . Protože jednotlivé druhy virů mohou u různých druhů orchidejí způsobovat různé symptomy, stává se, že viróza je někdy . Co se týká velké potřeby světla a letního . V prvním díle si shrneme známé i méně známé druhy orchidejí. V přírodě se vyskytuje na dvě desítky druhů . Orchideje: nejznámější druhy. Teplomilné i chladnomilné druhy.


Mezi teplomilné orchideje náleží ty, jež mají svou domovinu v tropických pralesích. Vyhovuje jim stálá teplota . Botanické druhy orchidejí : Zimní péče o rozmarné krásky. Troufli byste si užít orchidejovou tabletku nebo orchidejový sirup nebo mastičku?

Tyto dva druhy orchidejí se v našich krámech řadí mezí ty nejvíce prodávané. Druh Dendrobia phalaenopsis má květní stvol, který obsahuje celý hrozen květů,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky