středa 17. března 2021

Zazimování hortenzií v kvetinaci

Jak pěstovat a přezimovat oblíbené keře našich zahrad – hortenzie. V květináči i na zahradě se však dá optimální kyselé prostředí celkem dobře udržovat. Původní druhy hortenzií jsou poměrně mohutné keře, ale v posledních letech jsou žádány i kultivary vyšlechtěné k pěstování v nádobách.


Pokud doma pěstujete pokojové hortenzie , je na čase přesunout do interiéru. Jak na zazimování hortenzií v květináči. Hortenzie v květináči přeneste do bezmrazé místnosti.

Pokojové hortenzie v květináči jsou náročnější na přezimování, potřebují teploty v rozmezí až °C). Pokud se ale hodláte z květů radovat i příští rok, rozhodně nezapomeňte hortenzie zazimovat. První zmínky o ní se vyskytují v Japonsku na počátku 18. V nabídce hobby obchodů je také hnojivo určené přímo pro hortenzie. Protože mají hortenzie rády kyselou půdu, nesmíme je vápnit.


Pečlivé zazimování rostlin může rozhodnout o jejich přežití či nepřežití. Do této skupiny ale patří i běžné rostliny pěstované v květináčích , nebo . Hydrangea macrophylla). Můžete tedy rostliny dát ven již v dubnu, ale při mrazech je raději schovejte.

Na závěr chyb, které při pěstování hortenzií . Přezimování hortenzií. Umístíme je v chladné,tmavé a suché místnosti s teplotou pohybující se okolo 6 . Pokud nemáme doma vhodné podmínky pro pěstování hortenzie , je lepší tento vytrvalý opadavý keř na jaře vysadit do zahrady. Záhonové i nádobové hortenzie , Kyselost půdy a pravidla pěstování. Jámu úměrně přizpůsobíme velikosti balu po odstranění květináče. Pokud pěstujeme hortenzie v květináči , bude se jim v létě lépe dařit, když květináč zapustíme do země.


Aby byly keře hortenzií silné a zdravé a . Dobrý den, poradíte mi do jaké hlíny hortenzii vysadit. Musím ji mít v květináči ? Prý nemůže být celý den na slunci. Tak nevím, děkuji moc moc . Při venkovním pěstování však dobře snáší běžné mrazy, je však nutno chránit.


Rostliny v květináčích modře označené není třeba specielně přihnojovat, mají . Ostatně pěstování hortenzií patří u nás k nejoblíbenějším aktivitám. Když chcete hortenzii pěstovat v květináči , použijte k tomu speciálně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky