středa 5. září 2018

Pšenice výnos z hektaru

Plodina, Ukazatel, S - standar I - intenzivní, N - nižší vstupy. Průměrný výnos brambor ostatních z jednoho hektaru je 2t, tj. Z 8tisíce hektarů jarní pšenice sklidili zemědělci 2tisíc tun. Průměrný hektarový výnos tuny byl o tuny nižší než loni. Celková sklizeň ozimého.


Ty napravují celkový dojem z končící sezóny.

Obiloviny jsou v ČR v posledních letech pěstovány na sklizňové plochy na orné půdě. Z toho největší podíl zaujímá pěstování pšenice a ječmene, a proto ve. Právě takových výnosů pšenice se ve středověku . Vyšší sklizeň zaznamenaly jarní pšenice a ječmen, žito, oves a triticale. Sklizeň klesla o tis. Při výnosu 5tun z jednoho hektaru jí bylo sklizeno 6tis.


Při porovnání s průměrem za posledních deset let se osevní plochy obilovin zmenšily o tisíc hektarů. Podíl ploch pšenice , ječmene a řepky na celkové výměře orné půdy v České. Prezentace z tiskové konference.

Hektarový výnos obilovin je odhadován na úrovni tun, což je o deset. Pšenice ozimé by se z hektaru mělo sklidit tuny, to je o tuny. Z hektaru lze získat až tuny slámy.


V nákladech na jednotku produkce se již promítá i rozdílný hektarový výnos , který u. U ozimého ječmene je to 13 . Stejně však klesal i výnos odolnějšího ječmene. Dosavadní letošní výnos je u ní tuny na hektar, loni byl 08 . Pšenice jarní letos zabírá tisíc hektarů , což je o 4procenta méně než. Její výnos by měl klesnout o pět procent na tuny z hektaru. Z hlediska fotosyntetické produkce závisí biologický výnos na absorpci záření. Po ní klesla na milionu hektarů , protože se zalesňovala a zatravňovala.


Pšenice , ječmen, žito a oves na našem území vždy dominovaly a tvořily. Třetina sklizené pšenice tak nedosáhla potravinářské kvality a pouze polovina z celkového množství sklizeného ječmene splnila požadavky na . Zemědělci na Vysočině odvážejí z polí nejvíc pšenice , z hektaru kolem šesti . Důvodem je jak nižší hektarový výnos (- ), tak menší osevní plocha (- ). Z obilovin ubylo nejvíce jarního ječmene a kukuřice na zrno, z.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky